Declaracions Regidors
  • Van tombar en Junta de Portaveus una Declaració Institucional de la formació assembleària per demanar mesures davant la pujada dels preus del lloguer a la ciutat.

Castelló en moviment va registrar la setmana passada una Declaració Institucional perquè l’Ajuntament demanés al Govern central mesures legislatives i pressupostàries per fer front a la bombolla dels preus del lloguer que està afectant a la ciutat de Castelló amb una pujada del 14% en l’últim any, segons xifres dels principals portals de lloguers d’habitatges. Però eixa Declaració Institucional no va superar la barrera de la Junta de Portaveus, donat que Ciudadanos i Partit Popular van trencar el consens necessari i la iniciativa no es va aprovar en el Ple del jueves.

Lamentem que Ciudadanos i el Partit Popular s’oposen a combatre la bombolla del lloguer que ja està restringint l’accés al dret a l’habitatge de molta gent també a la ciutat de Castelló

«Lamentem que Ciudadanos i el Partit Popular s’oposen a combatre la bombolla del lloguer que ja està restringint l’accés al dret a l’habitatge de molta gent també a la ciutat de Castelló», explica Paz Beltrán, regidora de Castelló en moviment, qui va incorporar en la Declaració Institucional la petició al Govern central de la modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans per evitar pujades abusives en els preus del lloguer i les competències per als ajuntaments per declarar zones com a mercat tensionat i regular el preu del lloguer.

Sembla que els importa més traure rèdit electoral criticant al govern que combatre la bombolla del lloguer

«Una de les nostres grans prioritats han estat les polítiques d’habitatge. És cert que durant esta legislatura no hem sumat grans èxits en esta matèria, i això ho han criticat Ciudadanos i el PP de forma contant; però també és cert que els ajuntaments tenen poques competències en esta matèria, i quan demanem que l’ajuntament reivindique més marge d’actuació davant el Govern, ens trobem també l’oposició del Partit Popular i Ciudadanos. Sembla que els importa més traure rèdit electoral criticant al govern que combatre la bombolla del lloguer», afegeix Beltrán.