IMG 4341
  • La formació assembleària presenta les seues exigències prèvies a parlar del nou acord del pressupost 2019. Es tracta de propostes contemplades en el pressupost en vigor.

Castelló en moviment ha valorat en roda de premsa l’estat d’execució de les mesures contemplades en el Pressupost municipal en vigor, les qual va batejar com a “Pla Castelló, ara”, i ha exigit el compliment de 3 de propostes concretes.

La formació assembleària ha plantejat l’equip de govern aquestes 3 exigències prèvies a la negociació dels Pressupostos Municipals de 2019:

  1. En primer lloc, ampliar la cobertura del Bo Activa’t a persones amb ingressos per baix del Salari Mínim Interprofessional, tal com es va acordar per unanimitat en el ple de gener del 2018.
  2. En segon lloc, posar les energies en la compra d’habitatge per a ampliar el parc públic municipal en règim de lloguer social. El concurs va quedar desert i en aquesta nova fase es pot comprar habitatge a particulars directament. “El govern no es pot dormir en els llorers” valora la regidora Paz Beltran.
  3. Finalment, l’inici dels expedients i els procediments del paquet de mesures mediambientals del Programa Castelló Vila Verda com el Parc Agrari, o el pilot de l’Anella Verda de la ciutat, etc.

Aquestes inversions estan pendents des dels últims Pressupostos Municipals i per a Castelló en moviment l’inici de la seva posada en marxa és condició necessària per a negociar els comptes de 2019. Segons ha explicat el portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor:

“Estem demanant que proves concretes de que hi ha la voluntat política per part del govern d’impulsar el que es contempla en el pressupost en vigor. La nostra és una postura benevolent, perquè sabem que si moltes de les nostres propostes, a aquestes alçades, a finals d’octubre, encara no s’han ni començat a executar, no s’han obert ni els expedients d’inici, és perquè en la llista de prioritats de l’equip de govern ocupen l’últim lloc. Fins i tot acceptant això, com a mínim volem assegurar-nos que no cauen en un calaix i que s’acabaran executant. No té sentit negociar i aprovar pressupostos si després no es compleix una de les parts de l’acord, per això pensem que no estem demanant massa a l’exigir proves de que s’han iniciat els tràmits per a executar les nostres propostes.”