IMG 3101
  • La formació assembleària recorda a l’executiu local que moltes de les mesures incorporades als Pressupostos de 2018 no s’han iniciat

Castelló en Moviment ha fixat 3 exigències per al govern municipal abans de negociar els Pressupostos Municipals de 2019: l’ampliació de la cobertura del Bo Activa’t de gratuïtat del transport públic per a persones amb ingressos baixos, l’agilització de la compra d’habitatge i l’inici dels expedients de varies inversions mediambientals englobades dins del Programa Castelló Vila Verda en els Pressupostos de 2018, però que encara no han començat.

«Durant tota la legislatura hem vist una falta d’implicació del Govern en les polítiques mediambientals, per això els demanem que com a mínim inicien els expedients del Parc Agrari i del programa pilot d’anella verda si volen negociar els Pressupostos de 2019», explica Xavi Del Señor, portaveu de Castelló en moviment.

Durant la negociació dels Pressupostos de 2018, Castelló en moviment va incorporar als comptes municipals una inversió de 100.000 euros per a la creació d’un Parc Agrari que iniciés la revalorització del sector primari a Castelló i 130.000 euros per a iniciar un programa pilot de l’Anella Verda que hauria d’envoltar la ciutat per les rondes de circumval·lació en els pròxims anys.

«Ja no els demanem la seua execució completa en 2018, perquè ja no dona temps, però com a mínim que els expedients s’inicien, que mostren la voluntat de tirar endavant eixos projectes, perquè des de Castelló en moviment els considerem bàsics per anar construint un altre model de ciutat per als pròxims anys», explica Del Señor.

A més del Parc Agrari i l’Anella Verda, Castelló en moviment va incorporar altres mesures mediambientals als Pressupostos de 2018 que es troben en la mateixa situació de paràlisi: 100.000 euros per recuperar solars abandonats, 100.000 euros per rehabilitar camins escolars en el Grau i 500.000 euros per a la recuperació de l’Ullal de la Comare.

«Per als camins escolars i la recuperació dels solars sí hem tingut algunes reunions amb el govern, però igualment estan molt endarrerits. Castelló en moviment portem tota la legislatura insistint en la transformació ecològica de Castelló com una prioritat, entenem que el Govern no ha tingut fins ara eixa prioritat, però que ha de situar-la més avant en les seues prioritats perquè els comptes de 2019 isquen endavant», finalitza Del Señor.