Declaracions Regidors
  • Es tracta d’una proposta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de condemna al paper de la SAREB amb el xicotet teixit empresarial i requerint la suspensió immediata de les execucions hipotecàries que afecten a habitatges d’aquesta entitat.

Castelló en Moviment va registrar una Declaració Institucional a l’Ajuntament de Castelló, a petició de la Plataforma d’Afectats i Afectades per la Hipoteca ,denunciant la falta d’ètica en les actuacions de la SAREB.

El regidor de l’agrupació electoral, Iñaki Vallejo, ha lamentat que “de nou el PP ha votat en contra d’una proposta relacionada amb les males pràctiques d’aquesta entitat financera, mentre la resta de grups hi estava d’acord. Com les Declaracions han de ser per unanimitat el PP ha aconseguit vetar una vegada més una proposta relacionada amb l’habitatge.”

El regidor Vallejo ha valorat que “el PP intenta fer en l’oposició el mateix que quan governava: paralitzar qualsevol proposta que qüestione el paper de la banca o que avancen en garantir el dret a l’habitatge. Castelló en Moviment seguirem treballant per no deixar a soles a les famílies ni al xicotet teixit empresarial enfront de les grans entitats financeres.”

Aquesta Declaració també pretenia que l’Ajuntament de Castelló denunciara la gestió que s’està fent de la SAREB en relació al desmantellament de la xicoteta i mitjana empresa. El regidor Vallejo explica que en aquesta iniciativa “es denunciava l’obscurantisme i la manca de supervisió en la gestió que s’està fent de la Sareb, una entitat dirigida de manera privada amb diners públics destinats a salvar els bancs, i que s’està fent servir per a destruir el teixit xicotet i mitjà empresarial”.

Alhora, la Declaració Institucional incloïa “donar suport la petició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Castelló de requerir la suspensió immediata de totes les execucions amb garantia hipotecària de la Sareb que afecten habitatges i que s’aplique el codi de bones pràctiques”.