Pressupost 2019 Pla Barris
  • Després de l’aprovació en el ple de Novembre d’una moció per a desenvolupar aquest Pla, la formació assembleària espera dotar-la de recursos econòmics en el Pressupost municipal.

La formació assembleària presentarà una esmena al Pressupost 2019 amb l’objectiu de dotar de recursos econòmics les inversions bàsiques que els barris i els districtes reclamen des de fa anys. Es tracta d’una de les esmenes que Castelló en Moviment ha anunciat que registrarà quan quede obert el termini reglamentari per a registrar-les. Es tracta d’una proposta que doten de 5 milions d’euros.

La portaveu adjunta de l’agrupació electoral, Anna Peñalver, ha explicat que “davant les contínues i repetides demandes dels districtes el Ple municipal va aprovar, a iniciativa de Castelló en Moviment, un Pla d’Inversions participat pels barris, a on es deurien prioritzen les actuacions a realitzar en matèria d’infraestructures bàsiques”.

Amb aquesta al·legació Peñalver explica que “fem un segon pas per a establir ja una previsió pressupostària, un compromís ferm per part de l’ajuntament per a dotar de recursos econòmics aquest Pla aprovat pel Ple”. A més, la regidora ha afegit que “hi ha demandes veïnals bàsiques les quals fa dècades que no s’afronten i el govern hauria de prendre-se-les seriosament. El Pressupost municipal és un mecanisme decisiu per a establir les línies de treball del canvi polític i el rumb cap al qual volem orientar la ciutat”.

La regidora Peñalver explica que “ens referim a demandes veïnals insatisfetes que haurien d’estar realitzades per defecte. No s’entén que la ciutadania acaba traslladant-les als pressupostos participatius quan aquests no arriben a un 1% del pressupost total. Es tracta de complir amb les competències obligatòries de l’administració local”.