Moció DI Vetada Llei De La PAH
  • Beltran explica que el PSOE, el PP i Ciudadanos han vetat una Declaració que van registrar per a donar suport a la Llei d’habitatge que ha presentat la Plataforma d’Afectats i Afectades per la Hipoteca en el Congrés dels Diputats.

El passat 10 de gener la Plataforma d’Afectats i Afectades per les Hipoteques (PAH) va registrar una proposta de Llei d’Habitatge en el Congrés dels diputats. Aquesta llei forma part de la campanya d’aquesta entitat per acabar amb els desnonaments, la pobresa energètica i regular els lloguers.

Segons explica la regidora Paz Beltran aquesta llei està bloquejada en la Mesa del Congrés pel PP i Ciudadanos. Davant aquesta situació la formació assembleària va plantejar a la resta de grups polítics de l’Ajuntament de Castelló una Declaració Institucional de suport, però, «el PP, Ciudadanos i el PSOE la van vetar en la junta de portaveus», ha explicat Beltran. La regidora emmarca aquesta Declaració dins les diferents accions que el seu grup polític porta endavant per defendre el dret a l’habitatge.

Per a Castelló en Moviment «es tracta d’un dret humà que està sent vulnerat pel que cal lluitar de forma persistent per a lluitar perquè es garantisca». Les xifres que ha publicat la PAH esmenten que es produeix un desnonament cada 8 minuts. A més, en els últims mesos la pujada dels preus de lloguer està provocant un augment de desnonaments per impagaments de lloguer. Segons les dades del Consell General del Poder Judicial l’impagament del lloguer causa ja gairebé 50 desnonaments al mes a Castelló. «Tot i que perille el dret a l’habitatge de milers de famílies seguim amb 3’5 milions d’habitatges buits i no s’amplia el parc públic d’habitatge. Els poders públics han de seguir treballant per revertir aquesta situació» ha indicat la regidora.

Beltran ha recordat que «el juliol del 2017 es va aprovar una Declaració Institucional per a gaudir d’un habitatge digne i adequat i prohibir els desnonaments. Però, aquesta vegada el PP, Ciudadanos i el PSOE ho han vetat tot i que la Llei d’habitatge de la PAH pretén donar forma legislativa a aquell acord plenari».