Declaracions Regidors Anna PGOU
  • La regidora Peñalver explica que el pròxim 6 d’abril celebren una assemblea on establiran la seua posició.
  • L’agrupació electoral ha presentat 25 al·legacions.

El 21 de març va finalitzar el termini per presentar al·legacions al Pla general Estructural després de 45 dies hàbils d’exposició pública. L’Ajuntament de Castelló ha informat que s’han presentat un total de 463 al·legacions de les quals 25 són de la formació assembleària.

El període d’al·legacions per a Castelló en Moviment ha estat una oportunitat per a aportar millores a un document estratègic que defineix el model urbanístic per als pròxims 20 anys. La regidora Anna Peñalver ha explicat que «l’assemblea de Castelló en Moviment està convocada per al divendres 6 d’abril. Abordarem la nostra posició amb el Pla General, tenint en compte que hem presentat 25 al·legacions que volem que siguen preses en consideració. A més, hem d’estudiar la resta d’al·legacions i valorar a quines donem suport».

El Pla general ha de posar en el centre la vida de les futures generacions» ha explicat Anna Peñalver.

La formació assembleària s’ha mostrat bel·ligerant respecte a les propostes per a retornar a un model basat en un desenvolupament urbanístic al servei de les grans constructores. Al llarg d’aquesta legislatura han expressat en diverses ocasions la seua aposta per un futur basat en el medi ambient i l’impuls d’un nou model econòmic. «El Pla general ha de posar en el centre la vida de les futures generacions» ha explicat Anna Peñalver.

Les al·legacions de Castelló en Moviment aborden qüestions com el dret a l’habitatge, ampliar el sol per a equipaments públics com el Conservatori de Dansa o una nova Biblioteca municipal, millores ambientals i de mobilitat sostenible, així com el soterrament del nou accés sud ferroviari al port.

Des de Castelló en Moviment han fet una crida perquè la ciutadania participe en el debat que es farà en la seua assemblea. Així, Peñalver ha indicat que «estem en un moment molt important per a Castelló. La ciutadania ha de participar activament per aconseguir una ciutat on la seua vida estiga en el centre. No hem d’oblidar que estem decidint en quina ciutat viuran les futures generacions».