Moció Fiscalitat Feminista Anna
  • La regidora Peñalver explica que en el pressupost del 2018 sols es contemplen 80 milions dels 200 promesos. Acusa el PP i a Ciudadanos de falta de sensibilitat.

La publicació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2018 mostra «l’incompliment del Pacte assolit contra la violència de gènere, ja que la partida promesa de 200 milions a càrrec de l’Estat central ha quedat retallada en 80 milions». Per a la regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, aquesta reducció mostra que «el PP i Ciudadanos, tot i la mobilització històrica de la vaga de dones d’aquest 8 de març, continuen sense prioritzar en la seua agenda les mesures per a combatre les violències i les desigualtats que patim per ser dones».

El projecte dels PGE menciona que comunitats autònomes i ajuntaments han d’aportar els restants 120 milions a través del sistema de finançament autonòmic. Peñalver ha recordat que la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, va prometre 200 milions per al 2018. La regidora valora que «si els 120 milions restants no arriben en una partida específica i es deixa en mans de l’administració local i autonòmica no hi ha garanties que es dediquen a combatre la violència de gènere». Com a exemple de «la falta de sensibilitat» ha esmentat la Diputació de Castelló, la qual sols destina 15.000 euros per a Violència de Gènere, una inversió que significa el 0’01% del Pressupost total –de 135 milions-.

Finalment Peñalver ha apuntat a Ciudadanos, «els pressupostos taronja han retallat el Pacte i mostren la falta de compromís del PP i Ciudadanos, que ja no estan complint amb els terminis i les promeses acordades».