Declaracions Regidors
  • Les dues formacions polítiques presenten una Declaració Institucional en què proposen la reprovació, per part del ple municipal, dels eurodiputats que van facilitar amb el seu vot l’aprovació de l’acord comercial amb l’Àfrica meridional.

Els grups municipals de les formacions polítiques Castelló en Moviment i Compromís han presentat una Declaració Institucional per a reprovar als i les eurodiputades que van facilitar amb el seu vot l’aprovació de l’acord comercial amb l’Àfrica meridional, el qual ha permès l’entrada dels cítrics de Sud-àfrica. En concret es tracta dels eurodiputats del PP, del PSOE i de UPyD.

En la Declaració Institucional es recorda que per a les organitzacions agràries aquest acord, aprovat el 2016 al Parlament europeu, és un dels factors de l’actual crisi del sector citrícola, ja que “hi ha una manca de reciprocitat entre les normatives europea i africana en matèria fitosanitària o laboral, i afecta els preus”.

En la Junta de Portaveu el PP i el PSOE van vetar aquesta Declaració Institucional. Xavi del Señor i Ignasi Garcia, portaveus de Castelló en moviment i Compromís respectivament. han lamentat que “el PP i el PSOE obliden en el Parlament europeu el que declaren favorablement en Castelló”.

Els portaveus expliquen en aquesta Declaració Institucional que “mentre les nostres tendes, especialment les grans superfícies, apareixen plenes de cítrics sud-africans, els camps valencians queden sense recol·lectar amb preus per sota del cost de producció. Aquests dies hem constatat com els preus estan fins a un 23% per sota de la campanya de 2017. Es calcula que en les comarques de Castelló durant l’actual campanya s’ha deixat de recol·lectar fruita per valor de 34 milions d’euros”.