Declaracions Regidors
  • El ple municipal debatrà una moció de l’agrupació electoral en què es proposa que l’Ajuntament es persone com a entitat interessada en el Ministeri i reclama el soterrament d’aquesta nova infraestructura.

L’agrupació electoral ha proposat una moció que es debatrà en el ple de desembre, el qual se celebra aquest dijous, sobre el nou accés sud ferroviari al Port de Castelló.

La regidora de la formació assembleària, Anna Peñalver, ha ratificat que la voluntat del seu grup polític és que “aquesta infraestructura estiga soterrada en el seu traçat per a evitar una nova barrera entre els barris del sud de Castelló, el nucli urbà de la ciutat i el poble d’Almassora”.

A més, en la proposta plenària de Castelló en Moviment es demana que en el Pla General “es projecte una via verda paral·lela a l’avinguda Enrique Gimeno que transcórrega sobre la proposta del traçat ferroviari del nou accés sud al Port de Castelló, connectant Almassora amb l’avinguda Vila-Real. Aquesta via connectaria els barris del sud amb el centre de Castelló, amb un vial completament segregat del trànsit rodat”.

Per a la formació municipalista el projecte del nou accés ferroviari al Port de Castelló és cabdal per al futur del terme de Castelló. Entre altres activitats, Castelló en Moviment ha proposat al president de l’autoritat portuària, Francisco Toledo, realitzar una xerrada en els barris del sud sobre l’estat del projecte. La regidora Peñalver explica que “és necessari que els veïns i les veïnes del districte sud de Castelló i d’Almassora també puguen conéixer en quin estat es troba el projecte perquè són els més afectats”.

Segons han publicat els mitjans de comunicació queden al voltant de 2 mesos perquè el projecte estigue finalitzat i posterioment se signarà un conveni entre l’Agència Portuària i el Ministeri de Foment per al seu co-finançament.