Declaracions Regidors
  • El portaveu de Castelló en moviment, Xavi Del Señor, apel·la a defendre la democràcia davant les maniobres de les clavegueres de l’Estat per a perjudicar els adversaris polítics del govern de torn.

La formació assembleària Castelló en moviment ha registrat una Declaració Institucional perquè l’Ajuntament de Castelló trasllade al Ministeri d’Interior «el rebuig a qualsevol pràctica il·legal que l’Estat puga emprar contra adversaris polítics en benefici del govern de torn, posant en risc les bases de la nostra democràcia».

El portaveu de Castelló en moviment, Xavi del Señor, ha explicat que «el PP ha rebutjat aquesta Declaració Institucional pel que no ha estat possible que s’aprovara al demandar el consens de tots els grups polítics. Amb aquesta posició han bloquejat que l’Ajuntament es posicione en defensa de la democràcia i contra les clavegueres d’Interior».

Aquesta Declaració Institucional feia referència a les informacions conegudes de la investigació oberta i de la pròpia Fiscalia Anticorrupció encarregada del cas, en les quals es relata que comandaments policials contractats pel Ministeri d’Interior van estar treballant per a fabricar proves o informes falsos que inculparen a adversaris polítics del govern entre els anys 2011 i 2018. Unes operacions que estan sent motiu d’investigació judicial en l’Audiència Nacional.

El PP ha rebutjat aquesta Declaració Institucional pel que no ha estat possible que s’aprovara al demandar el consens de tots els grups polítics. Amb aquesta posició han bloquejat que l’Ajuntament es posicione en defensa de la democràcia i contra les clavegueres d’Interior

Per al regidor de la formació assembleària aquest fets «suposen un atac directe a l’estabilitat de la nostra democràcia posant en dubte la credibilitat de tot l’estat. Un atac d’enorme magnitud davant el qual ningú, i molt menys les nostres institucions, ha de mantindre’s impassible. Per això hem d’exigir al Ministre d’interior que aclarisca en què consistia aquesta pràctica i done informació detallada al respecte. Ens juguem la democràcia i l’estabilitat de l’estat de dret».

Del Señor ha afegit que «amb el veto de Begoña Carrasco a aquesta iniciativa, el PP s’alinea una vegada més amb una forma de governar fosca molt pròxima als règims totalitaris avalant l’espionatge als seus rivals polítics i a les persones incòmodes per als interessos de la minoria a la qual defensen».