Declaracions Regidors
  • Castelló en moviment junt amb l’Associació de taxistes de Castelló i província ha impulsat aquesta iniciativa a la qual s’han sumat tots els grups polítics excepte Ciudadanos.

La formació assembleària, en col·laboració amb l’Associació de taxistes de Castelló i província, ha impulsat una moció per defendre el sector del taxi a la qual s’han sumat tots els grups polítics excepte Ciudadanos. La moció proposa que en la ciutat de Castelló la precontractació del servei VTC siga d’una hora, a l’igual que ja han aprovat ciutats com Barcelona o València. Aquesta proposta es debat en el ple de la corporació municipal el qual se celebra aquest dijous 18 d’abril a les 11h.

Segons ha explicat la regidora de Castelló en moviment, Paz Beltran, «hem acordat una bateria de mesures perquè es regule des del municipi el servei VTC amb l’objectiu d’evitar la competència deslleial front al sector del taxi, la qual comportaria la pèrdua de garanties del servei, així com la destrucció de molts llocs de treball». A més, la regidora ha emfatitzat que aquesta moció inclou entre la llista de mesures a aprovar «un Pla d’ajudes per a promocionar l’adquisició de vehicles ecològics en la ciutat (combustible, bonificació fins al màxim legal de l’impost de circulació, etc.) amb l’objectiu de reduir la contaminació en el municipi».

La regidora de la formació assembleària també ha recordat que «en el Ple de desembre de 2017, l’Ajuntament de Castelló va aprovar tant una Declaració Institucional com una moció de suport al sector del taxi, davant de la competència deslleial que està patint aquest sector amb el descontrol de les llicències VTC. Dos anys després l’amenaça de destrucció de llocs de treball per aquest motiu en el sector del taxi continua present.»

Tal com detalla aquesta moció, com a conseqüència de les mobilitzacions del sector del taxi la Generalitat Valenciana va aprovar un Decret Llei en el qual es regula la contractació del servei VTC. Aquest decret obliga a les plataformes tecnològiques a què els serveis dels seus usuaris es contracten amb una antelació de 15 minuts, tot i que deixa la possibilitat d’ampliar aquests terminis a les administracions locals. Així doncs, els ajuntaments tenen la possibilitat de regular per tal de fixar els temps de precontractació del servei VTC que s’estime oportú segons la població.