Equip Guanyador Primàries 1 Al 5

Entre el dijous 4 d’abril i el diumenge 7 d’abril es van celebrar les primàries per a configurar la candidatura conjunta a les elecciones municipals del 26 de maig entre Podem, Esquerra Unida i Castelló en Moviment. En aquestes gairebé van participar 800 persones tant presencialment com per Internet en la web primariescastello.org

Els resultats de les primàries i la llista definitiva després d’aplicar les correccions corresponents va estar la següent:

 

Posteriorment, el dimecres 17 d’abril, es va presentar a la Junta electoral la llista definitiva de la confluència, a la qual s’han afegit diferents persones provinents de l’activisme i la societat civil per a mostrar el suport a aquesta candidatura. Fernando Navarro candidat a alcalde de la confluència ha declarat a les portes de la Junta electoral que “amb l’acte d’avui registrem en la Junta electoral la gran força del canvi de la ciutat. Tenim un compromís ferm per a impulsar el bloc progressista de Castelló. Aprofitem per enviar un missatge al PSOE i en particular a l’alcaldessa Marco perquè no pose en risc el Pacte del Grau i no caiga en la temptació de buscar a Ciudadanos a partir del 26 de maig. La ciutadania mereix saber si aposta per un bloc progressista o per un pacte amb la dreta”.

Respecte a la llista de la confluència queda encapçalada per:

  1. Fernando Navarro, periodista de formació, va iniciar el seu compromís amb la ciutat participant activament en el moviment estudiantil i en diferents col·lectius socials. Seguidament s’involucra en Podem des del seu naixement. Afronta amb valentia, sense hipoteques, i amb una visió jove reptes com la punxada de la bombolla del lloguer, la transició ecològica i el disseny d’un futur per a Castelló on els joves no hagen de marxar fora a desenvolupar els seus projectes de vida.
  2. Maria Jesús Garrido és una activista amb una dilatada trajectòria des de la fundació de la Plataforma d’afectats i afectades per les hipoteques. Ha participat en desenes d’actes i protestes per aturar desnonaments. S’integra en l’equip per reforçar amb la seua dilatada experiència activista una visió social amb especial atenció a garantir un dret humà fonamental com és el dret l’habitatge.
  3. Cristina Pérez, veïna del Grau, actualment treballa com a agent Mediambiental de la Generalitat Valenciana. Membre d’EUPV del Grau de Castelló té un ampli coneixement de les lleis mediambientals i de la gestió i custòdia del medi ambient. En una legislatura en la què la confluència vol posar al centre de les polítiques municipals la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació, Cristina nodreix la candidatura del bagatge ecologista necessari.
  4. Teresa Bellido és doctora en Plurilingüisme i Equitat de Llengües. Ha participat en plataformes feministes i en espais compromesos amb l’educació pública. Forma part de Podem i tal com ha declarat als mitjans de comunicació té la ferma ambició de fer de la nostra ciutat un espai feminista, accessible, divers i verd, perquè pensa que Castelló mereix més.
  5. David Giner, veí del barri de Rafalafena, ha estat implicat en Podem i en l’assemblea de Castelló en moviment des del seu naixement. Vinculat al món de l’esport i l’ensenyament es presenta amb la voluntat de donar continuïtat al moviment assembleari que representa Castelló en moviment i a impulsar les polítiques públiques que l’agrupació electoral ha proposat al llarg de la legislatura.

A més a més, a la llista s’han incorporat diferents persones per mostrar el seu suport com ara Pep Trullén, Director de salut pública de la província de Castelló, Teresa Armengot, historiadora del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, David Aguilar, activista de l’Associació Castelló en bici, i altres persones vinculades al medi ambient i el feminisme. També tanquen la llista: Iñaki Vallejo, Paz Beltrán i Anna Peñalver, actuals regidors de Castelló en moviment que expressen així la seua confiança en aquest nou projecte i el suport per a aquells que agafen seu relleu.
El candidat a alcalde, Fernando Navarro, ha expressat “la seua satisfacció” amb el que ha definit com “una llista plural, també jove, sense hipoteques amb el poder econòmic de la ciutat, que aposta per aprofundir amb valentia en el camí encetat pels regidors de Castelló en moviment durant aquesta anys. A nosaltres no ens compren”.

LLISTA COMPLETA
1. Fernando Navarro
2. Maria Jesús Garrido
3. Cristina Pérez
4. Teresa Bellido
5. David Giner
6. Salomé Agudo
7. Ferran Badenes
8. Mònica Selma
9. Miguel Ángel Rodriguez
10. Carmen Serrano
11. Artur Montserrat
12. Lola Doménech
13. Adrián Monge
14. Rosana Montserrat
15. Jordi Pascual
16. Saray Vidal
17. Francisco Arberola
18. Dolors Igual
19. Pep Trullen
20. Teresa Armengot
21. Adrian Ribelles
22. Eva Santos
23. David Aguilar
24. Amaia Màrquez
25. Iñaki Vallejo
26. Paz Beltrán
27. Anna Peñalver
28. Oriol Flors
29. Silvia Peris
30. Eduardo Castillo