Declaracions Regidors
  • Compromís veta la Declaració Institucional a la Junta de Portaveus prèvia al Ple.

Castelló en Moviment ha registrat una Declaració Institucional perquè l’Ajuntament de Castelló li demane a les Conselleries d’Educació i de Funció Pública la dignificació del paper de les educadores d’educació especial en les escoles, però Compromís ha vetat la seua aprovació en la Junta de Portaveus prèvia al Ple d’este dijous. En el mateix sentit, a febrer la diputada de Podem a les Corts, Cristina Cabedo, ja es va dirigir a les Conselleries d’Educació i de Funció Pública per demanar la inclusió en el Decret d’Educació Inclusiva que les educadores d’educació especial tinguen rang de de funcionari tipus B i que estiguin presents en els espais de pressa de decisions dels centres.

«Les educadores d’educació especial són una part fonamental dels centres educatius i permeten que un dret fonamental com és l’ensenyament puga ser universal, és incomprensible com encara hui en dia el seu treball no està reconegut amb el rang que en l’administració pública que mereixen i la seua presència en els espais de decisió dels centres estiga garantida. Pensem que és una reivindicació justa, per això lamentem la negativa de Compromís a traslladar-li-la al Consell com a Declaració Institucional», considera Paz Beltrán, regidora de Castelló en Moviment.

En el mateix sentit s’expressa la diputada de Podem per la circumscripció de Castelló, Cristina Cabedo, que va esmenar el decret d’Educació Inclusiva en eixe sentit i que espera que el Conseller d’Educació «rectifique i incorpore estes mesures per posar en valor el paper de les educadores d’educació especial. És incomprensible que un decret que pretén la no exclusió de cap alumnat no les haja contemplat de partida, des del seu esborrany. Ens alegra que el Conseller Vicent Marzà reconegués en Ple que anava a incorporar algunes de les nostres esmenes, però ens preocupa molt que Compromís haja vetat esta Declaració Institucional a l’Ajuntament i que el Conseller d’Educació que ho fie a la reforma de la Llei de Funció Pública, la tramitació de la qual des de la Conselleria de Justícia s’està posposant des de fa mesos. Esperem que es rectifique i abans que acabe la legislatura les educadores tinguen la consideració administrativa i educativa que mereixen», afegeix Cabedo.