Declaracions Regidors
  • Assenyala que no es poden tolerar expressions com «complexos per raó de sexe» en la Declaració Institucional registrada per la formació taronja.

Castelló en Moviment demana a Ciudadanos serietat a l’hora de presentar iniciatives institucionals sobre les violències masclistes després de la Declaració Institucional registrada per la formació taronja per al pròxim Ple.

«Parlar de superar els complexos per raó de sexe per aconseguir la igualtat i acabar amb la violència de gènere i barrejar la violència masclista cap a les dones amb el bullying i la desaparició de menors mostra una falta de coneixement molt gran sobre polítiques feministes i ens fa pensar que només han buscat el titular oportunista», explica Anna Peñalver, portaveu adjunta de Castelló en moviment.

La declaració institucional de Ciudadanos no s’aprovarà al Ple, donat que exigeix unanimitat en la Junta de Portaveus. Malgrat això, la portaveu adjunta de Castelló en moviment mostra la predisposició del seu grup municipal «per treballar amb més calma i debat iniciatives d’aquest tipus. Si Ciudadanos vol, podem treballar una nova redacció per al Ple del mes que ve on plantegem mesures per combatre específicament com es pot abordar la prevenció i actuació davant la violència masclista», explica Anna Peñalver.

La Declaració Institucional de Ciudadanos instava a reforçar els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat a Castelló amb els mitjans humans i materials suficients per lluitar contra la violència de gènere, el bullying i la desaparició de menors.

«Són tres assumptes completament diferents que s’han d’abordar amb polítiques distintes. En qualsevol cas, esperem que aquest posicionament de Ciudadanos signifique també el seu suport a la Llei d’Eradicació de les violències contra la infància i adolescència que ha registrat Unidos Podemos al Congrés i també el suport a uns Pressupostos Generals de l’Estat amb una important inversió en el Pacte Estatal contra la Violència de Gènere, després que els Pressupostos de 2018 aprovats per Ciudadanos i el PP el deixaren sense recursos», finalitza Peñalver.