- L’agrupació electoral critica la tardança del Consell per posar en marxa la nova Llei de la funció pública.
- Aquesta Llei inclourà el requisit lingüístic en els processos selectius a les administracions valencianes.
El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha informat que el seu grup polític ha proposat una Declaració Institucional perquè «el Consell de la Generalitat tramite com més prompte millor la nova Llei de Funció Pública Valenciana per tal que la seua aprovació definitiva tinga lloc abans de la fi d’aquesta Legislatura, tal com es va comprometre». La proposta de la formació assembleària assenyala que aquesta nova Llei de Funció Publica ha d’incloure el requisit lingüístic en els processos selectius per accedir a les places incloses en l’Oferta Pública d’Ocupació, en els termes pactats pels sindicats el desembre de 2016.
Aquesta Declaració Institucional, la qual s’aprovarà si compta amb el suport de tots els grups polítics, explica que l’acord amb la part sindical arreplegava un llistat de mesures que afectarien també a l’Ajuntament de Castelló i les seues futures ofertes d’ocupació pública. Les propostes en qüestió abastaven les condicions de treball del personal empleat públic (personal funcionari, estatutari i laboral), les ofertes d’ocupació pública, l’acció sindical, la formació del personal funcionari, els plans d’igualtat en l’administració valenciana, per citar algunes mesures.
El regidor Del Señor assenyala que «aquests compromisos havien de ser objecte de negociació al llarg de la legislatura en marxa i la tardança del Consell posa en risc que s’acomplisquen els terminis. De fet, segons el mateix Secretari Autonòmic, es pretenia presentar una proposta de llei el gener de 2017 per obrir la negociació amb els sindicats perquè el projecte de llei a les Corts arribara abans de tancar el període de sessions a l’estiu de 2017. Resulta evident que aquest desig del Govern Valencià no ha estat assolit».
Des de l’agrupació electoral consideren que «posar en marxa resoldria moltes incerteses en les negociacions sindicals i facilitaria promoure el valencià també en els Ajuntaments. Esperem comptar amb el suport de tots els grups per aconseguir transmetre al Consell la necessitat que es pose en marxa abans que finalitze la legislatura».