Declaracions Regidors
  • La formació assembleària proposa una Declaració Institucional a la que s’ha sumat Compromís perquè el govern central faça públic la relació de beneficiaris de l’amnistia fiscal aprovada pel govern de Rajoy el 2012.

La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha explicat que «volem que el Govern Central faça pública la llista completa de les persones que es van beneficiar de l’amnistia fiscal del 2012. Es tracta d’una promesa electoral del nou govern central que no s’hauria d’incomplir. La ciutadania tenim el dret de conéixer la veritat sobre aquesta amnistia fiscal il·legal».

Per fer més pressió al govern de Sánchez amb aquesta demanda la formació assembleària planteja una Declaració Institucional de l’Ajuntament de Castelló a la qual han anunciat que s’ha sumat Compromís. La regidora Peñalver considera que «després de conéixer que el govern de Sánchez descarta fer públics aquests noms, l’Ajuntament de Castelló dins el seu compromís per la transparència i per prevenir la corrupció hauria de treballar perquè aquest dret de la ciutadania es materialitze».

La publicació d’aquesta llista ha estat un dels compromisos anunciats en nombroses ocasions pel nou president del govern quan el PSOE era a l’oposició. Aquesta polèmica ha agafat més força en la darrera setmana amb motiu de les revelacions de Corinna, segons les quals el Rei Juan Carlos I podria haver-se acollit a aquesta amnistia. La regidora considera que «és un escàndol que no puguem saber qui són eixos defraudadors que van portar els seus diners de paradisos fiscals, amb avantatges fiscals i un tracte de privilegi, acollint-se a una amnistia que fins i tot el Tribunal Constitucional va declarar il·legal el juny del 2017».

Aquesta Declaració Institucional es debatrà en la Junta de portaveus de l’Ajuntament de Castelló del dilluns vinent i ha de comptar amb el suport de tots els grups polítics perquè s’aprove. Peñalver indica que «esperem comptar amb el suport de tots els grups amb aquesta petició. Entre tots i totes podem pressionar al govern central a posar llum a la foscor d’aquesta amnistia fiscal i puguem conéixer la veritat».