Declaracions Regidors Recovered
  • La portaveu de la formació assembleària considera que la Conselleria d’Educació hauria d’abandonar l’opacitat en el procés d’obertura del nou Conservatori Professional de Dansa de Castelló.

Per a la regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, «cal més transparència en el procés d’obertura del nou Conservatori Professional de Dansa. Ara que per fi disposem a Castelló d’un espai per a l’ensenyament d’aquesta activitat artística cal actuar amb informació pública i posar llum a l’opacitat que hem detectat en els criteris per a escollir les modalitats de dansa que s’ofereixen, decisions com el trasllat de la ubicació provisional a l’IES la Plana i com es pensa seleccionar a la direcció del nou centre».

Peñalver ha recordat que l’Ajuntament va aprovar una Declaració Institucional el juliol del 2017, a petició de Castelló en Moviment, en què s’instava a la Conselleria a iniciar els tràmits perquè Castelló tinga un Conservatori Professional de Dansa. A més, el grup de Podem al Parlament autonòmic en els pressupostos de 2018 va introduir les partides econòmiques per a fer-lo efectiu en el pròxim curs escolar.

La portaveu adjunta indica que «la seua posada en marxa hauria de comptar amb la participació de les associacions i les expertes que han estat treballant des de fa molts anys aquesta reivindicació». De fet, l’Ajuntament de Castelló ja va aprovar el desembre de 2010 una Declaració Institucional per a la construcció d’un Conservatori Professional de Dansa.

Fins al 20 de juliol està obert el període d’admissió als ensenyaments professionals de dansa per al curs 2018-2019 per accedir al primer curs d’ensenyaments en les especialitats de dansa clàssica i dansa contemporània. Aquests provisionalment s’impartiran a l’IES La Plana fins que estiga construït el Conservatori Professional de Música i Dansa de Castelló. De fet, la regidora Peñalver ha recordat que la seua formació espera l’informe a les al·legacions presentades al Pla General, entre les quals es troba la demanda per ampliar el sol per a nous equipaments públics com el Conservatori de Dansa.