IMAGEN 16409528 2
  • La formació assembleària acorda amb la resta de grups polítics aprovar una declaració institucional per promoure aules de dos i tres anys per a la infància sorda i normoient amb presència de la Llengua de Signes.

La formació assembleària ha informat de l’acord de tots els grups polítics de la corporació municipal per aprovar en el pròxim ple d’una declaració institucional sobre la llengua de signes i la seua incorporació en “un projecte pioner per al curs que ve que consisteix en dues aules de xiquets/es de dos i tres anys en una escola pública per a la infància sorda i normoient amb presència de la Llengua de Signes” tal com ha informat la regidora de l’agrupació electoral, Paz Beltrán.

Segons la declaració, al País Valencià les persones sordes no han pogut accedir a l’educació en llengua de signes. Tal com informa la regidora Beltrán “l’índex d’estudiants sords que accedeixen a titulacions universitàries és insignificant, i l’accés al valencià ha estat nul. Resulta que les persones sordes valencianes no són capaços de comunicar-se, ni tan sols llegir o escriure missatges en la llengua pròpia del seu territori.”

Aquest és un primer pas per crear una xarxa de professionals implicats en els models d’educació plurilingüe, i estendre aquest tipus de programes pilots a l’etapa de Primària.

Des de fa dos mesos, el grup de treball de diversitat funcional de la formació assembleària s’ha reunit en diversos col·lectius interessats en abordar aquesta proposta. L’objectiu d’aquesta declaració és “un aprenentatge positiu que facilita una adquisició del llenguatge més primerenc assegurant la comunicació en xiquets/es la diversitat funcional de les quals pugue estar dificultant el seu accés a la Llengua Oral.

A més, aquesta declaració demana a la Conselleria d’Educació “la realització d’un mapeig dels centres educatius de Castelló per seleccionar un d’ells on implementar aquest programa pilot. A més també necessitem que la Conselleria d’Educació contracte un especialista en Llengua de Signes”. La regidora asssembleària considera que aquest és un primer pas per crear una xarxa de professionals implicats en els models d’educació plurilingüe, i estendre aquest tipus de programes pilots a l’etapa de Primària.