Capcaera Face

L’any 2019 serà crucial per al canvi polític. Després de 7 anys des del 15M del 2011 i 3 anys des de les eleccions municipals i autonòmiques del 2015, la crisi del règim polític persisteix i les desigualtats socials augmenten. El moviment feminista i els i les pensionistes evidencien que el camí de la transformació social té molt de recorregut per davant, que és una exigència ciutadana situar els problemes de la gent en el centre de l’agenda i que les institucions no han atés adequadament aquests problemes.

Estem obligats i obligades a preparar-nos perquè una candidatura ciutadana guanye les futures eleccions municipals. El full de ruta cap al 2019 exigeix impulsar junt amb altres col·lectius un procés obert i il·lusionant que construïsca una nova candidatura amb opcions guanyadores en les futures eleccions municipals. L’objectiu és eixamplar l’espai d’Ajuntaments encapçalats per candidatures municipalistes com Vinaròs, Barcelona, Madrid, Saragossa, Badalona o Cadis, sumant Castelló de la Plana a aquesta xarxa.

Respecte del full de ruta i el calendari fins a les eleccions del 2019 l’assemblea ha acordat els següents àmbits de treball: procés d’obertura i negociació amb altres col·lectius, tipologia de primàries, codi ètic, elaboració del programa polític i la forma jurídica a adoptar. Aquestes qüestions estan en fase de deliberació i votació.

Per altra banda des de Castelló en Moviment agraïm les declaracions de Podem-Castelló i EUPV-Grau realçant el treball i les iniciatives municipalistes que hem impulsat. Les polítiques de canvi necessiten encarnar-se en la ciutadania, motiu pel qual cal seguir treballant amb energia i sumar més persones i col·lectius en aquesta direcció. Castelló en Moviment vam arribar per a quedar-nos. Ara seguim en marxa impulsant un espai polític amb possibilitats de victòria.