Volem Aire Net
  • Arran de les fortes olors de gas patides al Grau, el regidor demana major iniciativa al govern municipal per abordar la contaminació i exigeix controls i mesuradors de la qualitat de l’aire.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha exigit al govern municipal «major iniciativa per abordar la contaminació de l’aire que patim». Aquestes declaracions les ha realitzat arran de la forta olor de gas que es produeix de forma reiterada en el Grau. «L’últim episodi es va viure el 13 de maig i va ser tan intens que diversos veïns van telefonar al 092 per alertar de l’olor» ha explicat Del Señor.

El regidor considera que es deuen aplicar mesures correctores de control sobre les fonts emissores de contaminació. A més, ha recordat que «el ple de l’Ajuntament va aprovar el maig del 2017 una proposició per a col·locar mesuradors i panells informatius en diferents llocs de la ciutat, entre ells en els terrenys del col·legi públic de la Marina al Grau. Exigim que es facen passes en aquesta direcció».

Per a Castelló en Moviment la contaminació és un problema de primer ordre que s’ha de prioritzar en l’agenda política municipal. «El veïnat del Grau ens trobem al costat d’un polígon en una alta concentració d’empreses contaminants. Són un focus d’emissions i olors desagradables. Ens juguem la salut de les persones i el medi ambient» adverteix el regidor.

En aquest mateix sentit Del Señor ha apuntat que en els Pressupostos Participatius consta una proposta realitzada pel veïnat del Grau per a instal·lar mesuradors de la qualitat de l’aire. Aquesta proposta planteja que els mesuradors s’ubiquen dins del Grau, en la zona de l’escola La Marina.

Finalment el regidor ha animat a la ciutadania a què telefonen el 092 davant qualsevol incidència i quede registre de la persistència d’aquest problema ambiental. El portaveu de l’agrupació electoral no dubta en indicar que «la salut i el medi ambient ha d’estar per sobre dels interessos econòmics. Es tracta d’una inquietud ciutadana que mereix estar entre les prioritats del govern municipal amb fets concrets».