Baix Llobregat
  • El regidor insisteix en impulsar a Castelló un parc agrari per a enfortir el sector agrari i protegir l’espai periurbà.

Les dades publicades pel Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) certifiquen el creixement del sector agrari ecològic. Per al regidor de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, es tracta «de la constatació del creixement d’aquest sector econòmic i de la viabilitat de la nostra proposta d’un Parc Agrari que promocione des del sector públic nous productors i productores professionals».

L’agricultura ecològica va facturar 60 milions d’euros a Castelló i la seua superfície certificada ha augmentat fins a les 13.000 hectàrees, segons les dades d’aquest organisme. Del Señor explica que «un parc agrari impulsat des de l’Ajuntament pot enfortir el sector agrari del municipi així com recuperar i conservar l’espai agrari periurbà».

Segons la CAECV la venda d’aliments ecològics està augmentant. El portaveu de l’agrupació electoral considera que «el Parc agrari és una ferramenta per a generar ocupació en un sector a l’alça, fomentant el desenvolupament d’una agricultura viable tant econòmica com ambientalment i promovent la venda directa a través de canals curts de comercialització».

Castelló en Moviment va negociar en els pressupostos del 2018 una partida per a impulsar un Parc Agrari. A més, s’ha reunit en diverses entitats per a abordar aquesta proposta, així com en el Secretari autonòmic d’ocupació de la Generalitat Valenciana.