Pacte Del Grau
  • Castelló en Moviment ha decidit en assemblea no participar en la propera reunió de la comissió de seguiment del Pacte del Grau (que encara no està convocada) per considerar que aquest espai de treball no és útil per per a assegurar la consecució dels objectius acordats en el Pacte del Grau.

Divendres passat 8 d’abril, en el local municipalista de les comarques de Castelló “La Teixidora”, va tenir lloc l’assemblea de Castelló en Moviment on la militància va abordar l’avaluació del Pacte del Grau signat per Castelló en Moviment, Compromís i PSOE i les relacions que la formació assembleària manté amb l’equip de govern.

Després de debatre l’estat actual de les relacions del grup municipal de Castelló en Moviment i fer una valoració de l’escàs grau de compliment de propostes clau compromeses en aqueix pacte, la formació assembleària considera que no té sentit mantenir un espai de treball com és la Comissió de Seguiment del Pacte del Grau, ja que s’ha demostrat inútil per a avançar en la consecució dels objectius fixats que incloga continguts avaluables.

Segons han informat des de la formació municipalista, el 66% de l’assemblea ha considerat innecessari acudir a la comissió que hauria de convocar-se al llarg del mes d’abril fins que no hi haja una oferta damunt de la taula amb compromisos clars i temporalitzats per part del govern municipal.

Recorden des de Castelló en Moviment que la comissió de seguiment del pacte es convoca trimestralment i té com a objectiu que les tres organitzacions valoren i facen el seguiment de l’acord de govern. En l’última reunió es van decidir alguns temes que comptarien amb una major presència dels tres socis. Aquests temes eren: ordenances fiscals, model de ciutat i PGOU, participació ciutadana, pressupostos i inspecció de contractes. “Després de tres mesos”, indiquen des de Castelló en Moviment, “poca presència hem tingut en aquests temes fonamentals per a la ciutat. La forma de procedir per part del govern segueix sempre el mateix patró: una vegada elaborats els seus projectes “estrella”, s’anuncien en roda de premsa i després arriben als grups municipals ja tancats”. La poca permeabilitat del govern s’evidencia, segons Castelló en Moviment en qüestions concretes com el pla per a la gratuïtat del transport per a aturats presentat per la formació assembleària i que porta mesos sense resposta.

El 66% de l’assemblea ha considerat innecessari acudir a la comissió que hauria de convocar-se al llarg del mes d’abril fins que no hi haja una oferta damunt de la taula amb compromisos clars i temporalitzats per part del govern municipal.

En el si de Castelló en Moviment, existeix el convenciment que la maniobra per part del govern municipal de canviar el seu compromís públic de negociar la reforma de les ordenances fiscals a tres bandes per a convocar ara una taula amb tots els grups municipals, “oculta l’acostament del govern a postures més conservadores, allunyant-nos de l’objectiu fixat que siguen els qui més tenen els que més paguen”. Recorda la formació assembleària el compromís ineludible d’aconseguir una fiscalitat profundament progressiva. Tampoc s’entén des de Castelló en Moviment com, mentre existeix el compromís d’estudiar la possibilitat de remunicipalitzar serveis públics, el govern anuncia la possibilitat que una empresa privada gestione el nou aparcament de caravanes construït al costat del Planetari.

“Creiem que la Comissió de seguiment del Pacte del Grau és un instrument ineficaç i una pèrdua de temps, per la qual cosa hem acordat no seguir participant fins que no hi haja un replantejament de la mateixa i fins que Castelló en Moviment no forme part de l’agenda del govern municipal”, han conclòs des de l’assemblea de Castelló en Moviment.  La mostra que la forma de relacionar-se que té l’equip de govern amb els seus socis signataris del pacte és millorable, ho demostra el reconeixement per part de l’alcaldessa, Amparo Marco, de la necessitat d’una revisió d’aquests mecanismes . “Açò implica el reconeixement de Castelló en Moviment com a soci d’un Pacte de Govern amb el qual s’ha de debatre i aconseguir un alt grau de consens en aquelles propostes i projectes que van a perfilar el model de ciutat“, han conclòs des de l’assemblea de Castelló en Moviment.