Ibi
  • CseM anuncia que plantejarà en la Mesa sobre fiscalitat amb la resta de grups polítics la necessitat de posar fi a les irregularitats heretades del PP en el cobrament de l’IBI i la taxa d’escombraries a les empreses concessionàries d’immobles de domini públic.

Aquest dilluns se celebra a l’Ajuntament una reunió entre els 5 grups polítics del consistori sobre la reforma de les ordenances fiscals. La convocatòria de la reunió per part del regidor del PSOE, Antonio Lorenzo, ha tensat les relacions entre els socis del Pacte del Grau, ja que com han expressat els portaveus de l’agrupació electoral “pretén buscar aliances amb els partits que defensen els interessos dels més privilegiats, deixant de banda els compromisos que emanen de l’acord de govern signat”.

Les ordenances fiscals municipals s’han d’orientar com una mesura de redistribució i reducció de les desigualtats.

El regidor de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, ha anunciat que la primera proposta en aquesta Mesa serà la revisió de les irregularitats detectades des del 2012 en l’aplicació de l’IBI i la taxa d’escombraries a les empreses concessionàries d’immobles de domini públic. “Com pot ser que el bipartit busque una aliança amb just els que han permès aquesta mala praxi? La ciutadania som els primers perjudicats d’aquest descontrol tributari just sobre els que més haurien d’aportar” assenyala Vallejo en referència al cobrament arbitrari de l’IBI i la taxa d’escombraries a unes empreses concessionàries enfront d’altres.

Segons el regidor fa dos mesos que van instar al nou govern municipal a fer les comprovacions necessàries per a solucionar aquesta situació, i no han rebut cap resposta. Per als assemblearis “aplicar l’IBI i la resta de taxes municipals a totes les concessions públiques per igual, incloses la reclamació de les quantitats impagades, amb efecte retroactiu, aconseguiria augmentar la recaptació sense afectar a la majoria social”. La formació assembleària considera un repte municipal recuperar l’IBI i les taxes impagades. “Les ordenances fiscals municipals s’han d’orientar com una mesura de redistribució i reducció de les desigualtats”, ha assenyalat el regidor Iñaki Vallejo.