Riu Sec
  • L’agrupació electoral considera que el nou pont entre la carretera d’Alcora i el barri del Raval Universitari ha de ser d’ús exclusiu per a ciclistes i vianants.

L’agrupació electoral ha valorat de forma positiva l’anunci de l’Associació de veïns Raval Universitari d’iniciar «una campanya de reivindicació d’un projecte sostenible i saludable per al nou pont sobre el Riu Sec». Per al portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, es tracta d’una demanda «justa i argumentada que ens encamina cap a una ciutat pensada per a les persones».

El pont que ha anunciat el govern municipal contempla dos carrils de circulació per a vehicles i connectarà l’avinguda de l’Alcora i el Raval Universitari a través de la prolongació del carrer Jesús Martí Martín. Aquesta obra s’ha pressupostat en 1,5 milions d’euros i tindrà un període d’execució d’un any a partir de la seua adjudicació.

Aquest pont comporta un canvi en la configuració dels barris, i per a la mobilitat i l’ús de l’espai públic. No haurien de fer oïdes sordes a la petició veïnal.

L’Associació de veïns demana que el pont siga d’ús exclusiu per a vianants i ciclistes. Es tracta d’una petició que es remunta a l’any 2015, quan una assemblea de veïns i veïnes va decidir oposar-se a un pont per al trànsit a motor. El regidor de la formació municipalista ha lamentat que «no s’escolte el teixit associatiu del barri, a entitats com Castelló en Bici, els quals demanem, com també nosaltres, un projecte d’ús exclusiu per a vianants i ciclistes. Aquest pont comporta un canvi en la configuració dels barris, i per a la mobilitat i l’ús de l’espai públic. No haurien de fer oïdes sordes a la petició veïnal».

L’anunci d’aquesta campanya per part de l’Associació de Veïns coincideix amb l’exposició del nou Pla General del terme de Castelló. Per a Xavi del Señor es tracta d’una oportunitat per a «planificar noves infraestructures que faciliten una mobilitat segura i no contaminant entre barris.»

Finalment Xavi del Señor ha citat l’estudi d’impacte de gènere del nou Pla General, el qual menciona que «la necessitat de disposar d’estratègies de vies verdes i de lleure en sintonia amb la seua accessibilitat i seguretat, ja que en molts punts cal travessar viaris rodats importants, la solució de pas és important de cara al seu ús per joves, xiquets i xiquetes i gent gran».