Betacoop
  • L’agrupació electoral celebra la renovació del conveni per a consolidar Beta.coop, un de les propostes dels municipalistes per a fomentar l’economia social i cooperativa.

La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha valorat la renovació del conveni de col·laboració entre la Federació d’Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA) i l’Ajuntament de Castelló per a l’any 2018.

Aquest acord dona continuïtat a la cooperativa d’emprenedors Beta.coop, una de les mesures en l’àmbit de l’ocupació i l’impuls d’un nou model econòmic que Castelló en Moviment ha treballat durant aquesta legislatura amb l’equip de govern municipal.

L’edil de la formació municipalista ha valorat de forma positiva la renovació del conveni i considera que «facilita la consolidació d’un nou model d’emprenedoria basada en la cooperació». A continuació, Anna Peñalver ha recordat els orígens d’aquest projecte. Segons detalla «fou en les negociacions del pressupostos del 2016 quan acordàrem que l’Ajuntament oferira cobertura a aquest interessant projecte. A més, es dóna ús al viver d’empreses municipal CIES, infrautilitzat des de que el PP el va inaugurar el 2011».

Finalment Beta.coop va engegar els seu camí el març del 2017 amb tres projectes i vuit emprenedors. En l’actualitat, alberga altres cinc projectes integrats per un total de 16 emprenedors i compta amb el suport del Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament de Castelló. Peñalver ha explicat que aquest projecte «facilita experimentar una alternativa al model empresarial basat en la competència amb l’avantatge de tindre un entorn protegit pel que fa a la recerca de clients, la facturació, l’alta en Seguretat Social, la tributació, les ajudes, etc.».

Des de Castelló en Moviment animen a aquelles persones interessades a formar part d’aquest projecte que consulten la web www.beta.coop, telefonen al 667.779.417, escriguen al correu hola@beta.coop o acudisquen a l’edifici Cies situat en el carrer de Lituània a la Ciutat del transport.