• El portaveu de Castelló en moviment recorda que empreses que «dopaven al Partit Popular encara mengen de l’Ajuntament de Castelló».

El judici de les peces valencianes de la trama Gürtel s’ha iniciat este dilluns al Jutjat de lo Penal de l’Audiència Nacional de Madrid. Un judici on estan investigats, a més d’alts dirigents del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, empreses molt importants per a l’administració de Castelló; com Facsa, Becsa o Piaf, acusades de finançar il·legalment al Partit Popular. Per al portaveu de Castelló en Moviment, Xavi Del Señor, aquest és «el judici a una època quan el PP funcionava com una banda organitzada per saquejar els diners públics».

El 2015 vam fer fora al Partit Popular de l’Ajuntament i de moltes institucions valencianes. Però això no significa que eixe model de corrupció com a forma de govern s’haja desterrat del tot.

Amb una duració que pot allargar-se entre 3 i 4 mesos, el judici de la Gürtel ha de tancar 8 anys després del seu salt a l’opinió pública el tancament d’un dels majors casos de corrupció de la històrica del país.

«El 2015 vam fer fora al Partit Popular de l’Ajuntament i de moltes institucions valencianes. Però això no significa que eixe model de corrupció com a forma de govern s’haja desterrat del tot. Moltes de les empreses que es van enriquir gràcies al tràfic d’influències continuen monopolitzant els contractes municipals», considera Xavi Del Señor que, no obstant, lamenta la continuïtat de moltes de les empreses vinculades a la Gürtel en contractes molt importants de l’Ajuntament.

«Esperem que el judici permeta recuperar amb indemnitzacions tots els diners furtats a l’Ajuntament de Castelló. I esperem que l’auto que es dicte puga convèncer als partits del govern de la necessitat d’anar trencant amb eixe model empresarial que finançava en B i feia trampes, i treballem perquè els grans contractes de l’Ajuntament passen a mans d’empreses més honestes o a la seua gestió pública municipal», afegeix el portaveu de la formació assembleària.