Capcaera Face

Des del grup municipal de Castelló en Moviment vam sol·licitar reunir-nos amb representants del PSPV-PSOE i del Bloc de Castelló el passat 13 d’abril arran de les informacions que han publicat diversos mitjans de comunicació sobre el presumpte finançament irregular de les campanyes electorals del 2007.

Castelló en Moviment lamentem que el PSPV-PSOE haja rebutjat mantenir aquesta reunió. Pel que fa a la reunió amb el Bloc, aquesta es va produir el passat 7 de maig. L’objectiu de la trobada ha estat traslladar la necessitat de mantenir l’exigència de tolerància zero davant la corrupció, atés que la regeneració democràtica és un element essencial del Pacte del Grau, així com conéixer la posició del Bloc respecte a les mesures que pensen aplicar.

En el decurs de la reunió, els representants del Bloc van explicar els procediments interns que la formació té en marxa per aclarir i explicar públicament les vies de finançament del partit i el pagament de factures de la campanya electoral que ara es qüestiona, assegurant a Castelló en Moviment en tot moment que no hi va haver cap il·lícit ni res reprovable ni des del punt de vista polític ni des del punt de vista judicial.

Des de Castelló en Moviment estimem que les respostes contundents i diferenciadores contra la corrupció han d’anar molt més enllà de les responsabilitats judicials. Cal executar accions clares, sobretot veient que el temps passa i la manca de respostes polítiques a l’alçada, junt amb el degoteig de noves imputacions, enforteixen el missatge que tots els partits són iguals. Si no s’actua, els dubtes no sols no es dissipen sinó que augmenten.

Considerem imprescindible abans que acabe aquesta legislatura desenvolupar l’Oficina municipal Antifrau

Perquè aquests casos no perjudiquen la reputació del Pacte del Grau cal desplegar noves accions contra el frau també des de l’àmbit municipal. Ens estem jugant la confiança de la ciutadania en el cicle polític obert el 2015. És per això que Castelló en Moviment vam traslladar al Bloc la nostra disposició a treballar per a implementar mecanismes concrets per combatre la corrupció. En concret, considerem imprescindible abans que acabe aquesta legislatura desenvolupar l’Oficina municipal Antifrau, aprovada per unanimitat en el ple extraordinari sobre corrupció celebrat el passat febrer.

Valorem que la prevenció és fonamental. L’establiment de mecanismes eficaços de control és la millor garantia perquè no es reproduïsquen aquestes pràctiques corruptes en el futur. Desgraciadament fins al moment no percebem la mateixa disposició per part del govern municipal, amb una tèbia resposta i una falta d’iniciativa a l’hora de posar-la en marxa.