Declaracions Regidors
  • El regidor recorda que l’Ajuntament actua d’esquenes a la participació ciutadana, ja que el teixit associatiu del Raval Universitari demana un pont per a vianants i ciclistes.

Castelló en Moviment recorda que la Comissió Europea considera essencial per a l’èxit de qualsevol Estratègia de Desenvolupament Urbà la participació pública i la transparència durant la fase d’implementació.

Diverses entitats han reclamat que aquesta infraestructura siga exclusivament per a vianants i ciclistes.

Els municipalistes fan aquesta advertència en relació al cas del nou pont del Raval Universitari. L’Associació de Veïns del Raval Universitari, les AMPES de les escoles del barri (Manel Garcia Grau i Vicent Marzà), els col·lectius Castelló en Bici i Amics del Ribalta, han reclamat que aquesta infraestructura siga exclusivament per a vianants i ciclistes, una reivindicació compartida per Castelló en Moviment. Però, el pont projectat està dissenyat reservant la major part del seu espai per al tràfic motoritzat.

«Garantir la participació ciutadana és una exigència per a la bona gestió dels fons europeus, com ha advertit la Comissió europea, pel que donar l’esquena al teixit veïnal del Raval i les seues demandes no sembla una bona idea. Recordem que l’Associació de veïns ha recollit més de 700 signatures donant suport a aquesta reivindicació» ha declarat el regidor Xavi del Señor. El portaveu de Castelló en Moviment afegeix que «s’haurien d’implementar mecanismes de participació ciutadana amb el teixit associatiu del barri afectat, de rendició de comptes i control, alhora que es dota de transparència al procés».

Garantir la participació ciutadana és una exigència per a la bona gestió dels fons europeus, com ha advertit la Comissió europea.

Un altre element de la planificació d’aquesta infraestructura que Castelló en Moviment valora de forma crítica és el model de ciutat que es promou en termes ambientals. Del Señor apunta que «per aconseguir els fons europeus aquest pont té l’objectiu de conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència de recursos. Així consta en el projecte registrat. En canvi el pont està planificat donant més espais als cotxes, és a dir, es basa en una mobilitat més insegura per als residents i allunyada dels hàbits de vida saludables i sostenibles que es van defendre en el projecte inicial».