Declaracions Regidors
  • La Diputació incorpora al seu patrimoni les plantes d’Albocàsser i de Todolella.

La Diputació de Castelló va aprovar a la Comissió d’Hisenda la incorporació en l’inventari patrimonial de la institució les plantes de purins d’Albocàsser i de la Todolella, dins del pla del govern provincial de recuperar les 5 instal·lacions que hi ha per la província des dels anys 90. Les diferències entre eixos dos plantes són notables, sobre tot perquè la planta de Todolella és la única de les 5 en funcionament a dia de hui.

Per al diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, la incorporació de la planta de la Todolella com a propietat provincial pot ser una oportunitat per «refer un informe d’impacte ambiental que done resposta a les denúncies de grups ecologistes sobre una possible contaminació de la zona», considera Vallejo.

La planta de purins de la Todolella va ser una inversió cofinançada amb fons Feder als 90 dins d’un projecte per tractar els residus de les granges de ramaderia porcina de Castelló. La planta de la Todolella només havia de servir per emmagatzemar els purins que després havien de ser tractats a la planta de Vall d’Alba, però a dia de hui només serveix perquè els ramaders depositen els residus sense cap control ambiental.

«El govern provincial sempre parla d’una negociació amb la Epsar, l’empresa pública valenciana de sanejament d’aigües residuals, per portar el tractament dels residus de les depuradores a les plantes de purins, però no sabem si eixa idea inclou també la de la Todolella i, si es manté com a dipòsit de purins, creiem que és necessari que s’avalue l’impacte ambiental que està tenint», afegeix el representant de Castelló en moviment a la Diputació.