Declaracions Regidors
  • El regidor de Castelló en Moviment assenyala que el resultat de les obres de Maestria demanden una auditoria externa per a depurar responsabilitats.

Les obres de Maestria segueixen en l’agenda de l’agrupació electoral. L’alcaldessa, Amparo Marco, va criticar ahir a Castelló en Moviment per sumar-se al Partit Popular en la moció que demanava una auditoria de les obres al Ple del passat dijous. Durant debat l’alcaldessa va afirmar que, en converses amb empresaris de la ciutat, li reconeixien que ara ja no es demanaven mossegades. El regidor de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, considera que «no és suficient amb actes de fe ni amb declaracions benintencionades d’empresaris, calen mecanismes institucionals per a fiscalitzar contractes, evitar sobrecostos injustificats i, així, aconseguir que mai més hi haja mossegades als diners públics».

Aquestes declaracions es produeixen després que en el ple s’aprovara una revisió del procediment de supervisió de l’execució d’obres de la gran illa del barri de Maestria. Vallejo ha detallat que «cal corregir les deficiències en el control i depurar responsabilitats per la negligència en la contractació, execució i modificació d’obres». L’objectiu d’aquesta auditoria externa és «avaluar els danys i perjudicis per a la posterior reclamació a l’empresa encarregada d’executar les obres».

Cal corregir les deficiències en el control i depurar responsabilitats per la negligència en la contractació, execució i modificació d’obres

La polèmica amb aquestes obres va sorgir des què l’Associació de veïns del barri es posara en contacte amb els grups polítics de l’Ajuntament per a denunciar l’execució del projecte d’obra de remodelació integral del seu barri. Vallejo ha explicat que «cal anar més enllà de les denúncies veïnals, ja que a banda de la deficient execució ens trobem que el preu de l’obra es va encarir en un 18% amb conceptes que eren obligació de l’empresa quan va acceptar la feina o que modificaven les condicions inicials de l’adjudicació. De fet, estaven recollides per altres empreses amb cost zero segons els tècnics municipals».

Hem d’aplicar nous mecanismes perquè no ens prenguen el pèl en l’ús dels recursos públics.

Per a Castelló en Moviment la demanda d’una auditoria externa serviria per a comprovar les modificacions del contracte. «Hem d’aplicar nous mecanismes perquè no ens prenguen el pèl en l’ús dels recursos públics. Una auditoria externa serviria per a depurar responsabilitats, en cas que n’hi hagueren, sobre aquestes modificacions i sobre l’encariment de l’obra» ha declarat Vallejo.