45480989142 31c08b7ca3 O
  • La formació assembleària vota en contra del pressupost provincial.
  • Critica els 3,7 milions de subvencions “a dit” i que no es pose per davant de les necessitats dels pobles el pagament del deute als bancs.

El diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, ha explicat en el ple de la corporació provincial que “el pressupost de la Diputació posa de manifest l’absència d’un projecte que fomente l’autonomia dels municipis.” Com a exemple ha assenyalat durant el debat les subvencions nominatives. Vallejo ha detallat que “el PP reserva 3,7 milions d’euros en aquest model de subvenció a dit. Entenem que és una manera de repartir fons sense criteris objectius d’assignació per a reforçar les polítiques clientelars del PP”.

Junt amb aquest motiu la formació municipalista ha sumat diversos arguments per oposar-se a l’aprovació del pressupost de l’ens provincial. Entre aquests el diputat Vallejo ha destacat que “el president Moliner avantposa per pagar 18 milions d’euros de deute als bancs abans què combatre la despoblació. Aquestes prioritats demostren que avantposa el pagament del deute a cobrir les necessitats dels pobles”.

Les 2 empreses que més diners reben d’aquesta administració precisament pertanyen a empresaris que van reconèixer en el jutjat haver finançat de forma il·legal les campanyes del PP

El discurs del diputat de Castelló en Moviment també ha criticat durament, en referència a la corrupció, que “les dues empreses que més diners reben d’aquesta administració precisament pertanyen a empresaris que van reconèixer en el jutjat haver finançat de forma il·legal les campanyes del PP en el 2007 i el 2008”.

Aquestes no són les úniques crítiques de la formació assembleària. Durant la seua intervenció el diputat Vallejo ha dedicat un apartat a “la dolenta gestió pel que fa a la planificació econòmica dedicada al personal, tant de l’organisme provincial com del Consorci Provincial de Bombers. Any rere any es destinen diners per a places que ni estan cobertes ni s’espera cobrir-les. En lloc de contractar personal es mantenen les partides amb l’única fi de disposar d’1 milió d’euros per a fer i desfer a l’antull del govern provincial.”