Declaracions Regidors 3
  • Després del cas de corrupció del PSOE i Compromís en la Diputació de València, el diputat de la formació assembleària defensa dissoldre les corporacions provincials.

El diputat de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, ha declarat que «el cas Alqueria de la Diputació de València és un nou exemple de corrupció en una institució ineficaç, opaca, amb greus dèficits democràtics i que caldria eliminar».

La postura de la formació assembleària per dissoldre les corporacions provincials es produeixen en el marc de la dimissió de Jorge Rodríguez, president de la Diputació de València pel PSPV-PSOE. El diputat Vallejo ha valorat que «aquest presumpte cas de malversació de cabals públics i prevaricació administrativa en la contractació de personal d’alta direcció evidencia l’ús d’aquesta administració com una agència de col·locació».

El diputat Vallejo ha recordat que «la principal despesa de les diputacions és mantenir la seua pròpia estructura, molta d’ella creada a dit o fruit del nepotisme, tal com sembla estar passant també en la Diputació de València tot i el canvi de govern provincial. De Castelló a València les corporacions provincials són instruments per fomentar el clientelisme».

Per a Castelló en Moviment la supressió de les Diputacions s’hauria de fer, segons les paraules del diputat Vallejo «garantint els serveis públics essencials dels xicotets municipis, de forma coordinada amb els Ajuntaments i la Generalitat, augmentant la sobirania municipal, consensuant un pla per anar transferint les seues funcions de forma gradual i així buidar de competències aquesta institució arcaica».

Finalment Vallejo assenyala que «el cas Alqueria ha de servir perquè el futur de les Diputacions ocupe un lloc central en el debat polític. Aprofundir la democràcia passa per suprimir les diputacions i garantir els serveis bàsics que presten als municipis de menys de 20.000 habitants».