Banner Face Pgou
  • Els masets del Crémor, el vedat arrosser i l’entorn natural de la ciutat seran els principals temes a debatre en la primera taula redona d’aquestes jornades organitzades per Castelló en Moviment.

La formació assembleària ha organitzat una taula redona per al dimecres 4 de juliol sobre el futur del patrimoni ambiental, històric i cultural del terme de Castelló. Aquesta activitat es realitza al local de La Teixidora (Carrer d’Adoberies, 17) a les 19h amb diferents col·lectius, els quals han presentat al·legacions al Pla General.

En paraules del regidor de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, «hi ha diversos elements territorials, espais o immobles que per raó dels seus especials valors requereixen d’un règim de conservació específic. Amb aquesta taula redona debatrem al voltant de com afecta el Pla General als masets del Crémor i a l’entorn natural de la ciutat amb entitats com la Comunitat de regants del vedat arrosser, l’Associació el Pinot, el GECEN i l’Associació de veïns de Sant Joan del Riu Sec del barri del Cremor».

La mateixa agrupació electoral també ha registrat al·legacions per a millorar el Pla General en termes mediambientals. Del Señor relata que «la nostra voluntat és que aquest document normatiu contemple més protecció per a aquells llocs històrics o paratges naturals que posseeixen un valor substancial per a la ciutat. Volem donar per mort l’urbanisme salvatge i especulatiu i encaminar-nos cap a un model de ciutat amb un ús del sòl racional i sostenible. Per això considerem necessari debatre junt amb el teixit associatiu de la ciutat sobre el Pla General i sobre quin futur volem per a les futures generacions».