Piscina Provincial
  • El diputat provincial de Castelló en Moviment porta al Ple de dimarts la petició al govern provincial perquè negocie amb les dues empreses la garantia laboral de la plantilla de la Piscina Provincial.

Des del tancament de la Piscina Provincial per les desavinences entre la Diputació i l’anterior concessionària, Aiguagest SL, la gestió de les instal·lacions ha entrat en un rebombori judicial amb diferents processos en marxa i en paral·lel les conseqüències de les quals sobre tot està pagant la plantilla de l’antiga concessionària.

Després d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Aiguagest SL ha readmès als treballadors per acomiadament irregular; però donat que Aiguagest SL es troba en concurs de creditors, gestionada per un administrador concursal i sense objecte de treball, la plantilla no rebrà cap salari, però també estan en risc de deixar de percebre la prestació per desocupació.

«La plantilla es pot quedar sense cap ingrés, amb la promesa que la nova empresa els subrogarà, però sense saber encara quan es reobriran les instal·lacions i quan tornaran a treballar. La Diputació ha de donar una resposta a eixes circumstàncies, no els pot girar l’esquena», considera Iñaki Vallejo, el diputat provincial de Castelló en Moviment.

Per això, Castelló en Moviment ha registrat una moció que es debatrà i votarà en el Ple de la Diputació d’esta setmana on demana al govern provincial seure en una taula a l’empresa que ha de rebre el contracte de serveis per explotar la Piscina una volta torne a obrir i a l’administrador concursal d’Aiguagest SL per trobar entre els 3 actors la millor forma de garantir la seguretat laboral dels treballadors.

«Entenem que la Diputació té una responsabilitat amb els treballadors de la Piscina Provincial i no pot fer com si res davant la situació a la que s’han d’enfrontar. Entenem que l’enrenou judicial no és excusa per ignorar la seua situació, més quan el President, Javier Moliner, ha declarat varies voltes que la seua prioritat a la gestió de la piscina era la situació de la plantilla», afegeix Vallejo.