Declaracions Regidors
  • La regidora Beltrán critica que Ciudadanos bloquege les propostes de Llei pel dret a l’habitatge en el Congrés alhora que proposa augmentar els desnonaments express.

Per a la formació assembleària la moció de Ciudadanos per accelerar els desnonaments de cases ocupades il·legalment no aporta mesures per a casos de vulnerabilitat i omet afrontar mesures clares per a garantir el dret a l’habitatge.

La regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltran, ha declarat que «el dret a un habitatge digne està reconegut per la Constitució i té una funció social. Com es pot deixar a famílies senceres dormint a la intempèrie sense una alternativa? Vivim una situació d’emergència habitacional i Ciudadanos no ha presentat ni una proposta en tota la legislatura per a afrontar-ho».

Ciudadanos proposa que l’Ajuntament accelere els desnonaments express sense escoltar a les persones afectades.

Beltran explica que «Ciudadanos proposa que l’Ajuntament accelere els desnonaments express sense escoltar a les persones afectades». En el cas de les màfies, la regidora ha valorat que «no proposen ni una mesura contra les màfies. S’estigmatiza a l’ocupant, fins i tot quan es tracta de col·lectius i famílies que ocupen per necessitat i estan sent extorsionades».

Per a la regidora cal posar el focus en «traure en règim de lloguer social part dels 3,4 milions d’habitatges buits que hi ha en Espanya segons l’últim cens de l’INE». Seguidament ha recordat que «després de l’esclat de la bombolla immobiliària més de 400.000 famílies van perdre el seu habitatge. Durant alguns trimestres es va patir una mitjana de 500 desnonaments al dia. Actualment el problema a Castelló el tenim en els impagaments de lloguers, els quals causen 50 desnonaments al mes. No obstant això, Ciudadanos no té suficient i vol més desnonaments al mateix temps que bloqueja en el Congrés les propostes de llei per a assegurar de manera efectiva el dret a un habitatge digne».