Declaracions Regidors
  • L’agrupació electoral qüestiona el nomenament de Lafuente per a dirigir una Càtedra de la UJI de nova creació sufragada amb 75.000 euros de fons municipals.

En el pressupost per al 2018 hi ha una partida destinada a la «Càtedra Ciutat de Castelló». Es tracta d’un conveni entre l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, amb vigència fins al 2020 a raó de 75.000 euros a l’any. A més, aquesta Càtedra pot rebre recursos econòmics d’altres entitats públiques i privades.

Segons consta en la documentació que ha estudiat Castelló en Moviment el professor responsable de la Direcció d’aquesta Càtedra és Juan Ángel Lafuente. Per a la portaveu adjunta de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, resulta xocant que «s’haja escollit per a aquesta Càtedra just a Lafuente, el qual manté un litigi obert contra l’Ajuntament de Castelló pel seu acomiadament com a director de l’oficina de Planificació i Projecció Econòmica i pertany a l’executiva del PSOE de Castelló». Segons informen els mitjans de comunicació el judici se celebrarà el 21 de juny al Jutjat Contenciós-Administratiu.

Per a la regidora es tracta d’un nou episodi del cas Lafuente, el qual es va iniciar el febrer del 2017 quan es va fer públic el seu nomenament com a Director l’oficina de Planificació i Projecció Econòmica. En aquella ocasió Castelló en Moviment va criticar que el PSOE escollira a Lafuente mesos després que renunciara a ser regidor, un càrrec en el qual hauria cobrat la meitat aproximadament.

La regidora recorda que «en el ple de l’Ajuntament de febrer vam acordar el seu cessament en considerar que aquesta designació no era ètica. Tots els partits menys el PSOE ens vam posar d’acord. Un any després seguim observant moviments polítics poc ètics en el consistori municipal amb aquest cas». Segons consta en les taules salarials de la Universitat Jaume I, els directors el professor universitari cobrarà un complement específic de 4.000 euros a l’any.

Aquesta informació s’ha conegut gràcies a la demanda d’informació que Castelló en Moviment va fer en la comissió informativa de l’Ajuntament sobre aquest conveni amb l’UJI. Peñalver ha informat que «continuarem la nostra tasca de fiscalització per a conéixer el destí d’aquests fons públics i el treball que es farà des d’aquesta Càtedra».