Declaracions Regidors
  • El diputat provincial de Castelló en Moviment demana al President de PP Castelló que actue davant l’auditoria i la denúncia a Fiscalia de la pròrroga de l’aigua.

L’Ajuntament de Segorbe va traslladar a la Fiscalia la setmana passada les auditories realitzades sobre la contractació i la gestió urbanística de l’anterior govern, encapçalat pel popular Rafael Calvo, al haver trobat indicis de delictes en la pròrroga del contracte de l’aigua, signada després de les eleccions municipals de 2015 i abans que entrés el nou govern, i en les operacions urbanístiques sobre la subestació elèctrica.

«Li demanem a Miguel Barrachina que actue davant els dubtes que han aflorat en les auditories de l’Ajuntament de Segorbe sobre la gestió de l’antic alcalde, Rafael Calvo, que continua com a tresorer autonòmic del Partit Popular», explica Iñaki Vallejo, diputat provincial de Castelló en Moviment.

L’actual govern de Segorbe, conformat pel PSOE i per la candidatura municipalista Segorbe Participa, ha encarregat durant esta legislatura dues auditories a diferents entitats externes per avaluar la gestió de contractació i urbanística del govern anterior. En eixes auditories es va identificar, entre altres coses, un conveni amb Iberdrola per a una subestació elèctrica que no es corresponia amb les factures presentades i una pròrroga amb del contracte de la gestió de l’aigua amb Facsa una volta vençut el mandat de l’anterior govern del Partit Popular, superant els terminis de pròrroga de la Llei de Contractes i amb un encariment injustificat del 41%; a més de nombrosos contractes menors amb objectius semblants que també podrien estar saltant-se la normativa de contractació.

«Com a mínim aquestes dos auditories generen molts dubtes sobre la gestió del govern de Calvo, que va estar al capdavant de l’Ajuntament de Segorbe durant 20 anys. Entenem que el Partit Popular no pot fer com si res davant eixa informació i li demanem al President provincial del PP, que també ha estat regidor amb Calvo, que depure les responsabilitats polítiques per una gestió com a mínim molt sospitosa del que encara és tresorer autonòmic del PP», afegeix Vallejo.