Declaracions Regidors
  • Després de conéixer la investigació sobre els comptes del Bloc i el PSPV la regidora Peñalver insta al govern municipal a crear aquest nou òrgan com a exemple del seu compromís contra la corrupció.

El ple extraordinari sobre corrupció celebrat en l’Ajuntament de Castelló el passat febrer va aprovar la creació d’una Oficina Antifrau municipal. Per a la regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, «posar en funcionament per part del govern aquesta Oficina és una forma de mostrar el seu compromís contra la corrupció després de conéixer que s’està investigant el presumpte finançament il·legal del Bloc i del PSPV».

Després de 3 anys de legislatura l’agrupació electoral segueix pressionat per combatre la corrupció des de l’administració local. La regidora recorda que «hi ha una empresa investigada en aquest nou cas que va reconéixer finançar il·legalment el Partit Popular». Peñalver afegeix que «aquesta empresa segueix sent una de les majors beneficiàries de les adjudicacions d’obra pública del nostre Ajuntament». Aquests arguments han conduït a la formació assembleària a reclamar la posada en marxa d’aquest acord plenari.

Peñalver considera que «si no es respon en contundència, aquesta nova investigació es pot convertir en un torpede en plena línia de flotació del Pacte del Grau i posar en risc la legitimitat d’aquests partits a l’hora de lluitar contra la corrupció. L’equip de govern ara té l’ocasió de demostrar que no li deu res a cap empresa».

Aquest nou òrgan municipal, segons l’acord plenari assolit per tots els grups polítics hauria de controlar els contractes públics. Peñalver ha detallat que «es tracta de posar en marxa mecanismes perquè ni els corruptes ni els corruptors saquegen les arques públiques. No hi ha prou en guanyar el PP. Cal estar a l’altura de les expectatives que la ciutadania ha dipositat en les sòcies de l’Acord del Grau». Peñalver ha destacat que es tracta d’un element bàsic d’aquest pacte de govern, «no sols no repetir la corrupció del PP, sinó establir fórmules per a evitar-ho en el futur. El mandat ciutadà que tenim és clar en aquest sentit».