Photo 2018 04 05 13 41 48
  • La regidora Peñalver explica que esperen conéixer les mesures polítiques que prenen. Si aquestes són insuficients exigiran les responsabilitats polítiques corresponents i prendran accions.

La setmana passada es va conéixer una investigació de les contractacions i el finançament del PSPV i el Bloc en la campanya electoral a les municipals del 2007 i les generals del 2008. La regidora de Castelló en Moviment assenyala que «el nostre grup polític vol saber quines mesures polítiques prenen aquests partits i segons aquestes exigirem les responsabilitats polítiques corresponents».

La regidora Peñalver explica que l’agrupació electoral segueix amb deteniment els moviments i les explicacions del PSPV i el Bloc des que van conéixer la notícia. Castelló en Moviment es mostra preocupat perquè «no es pot abanderar la lluita contra la corrupció sense ser exemplars i mostrar a la ciutadania que s’aplica tolerància zero contra aquest tipus d’abusos de poder». Entre les empreses que suposadament van pagar la campanya d’aquests partits també es troben mercantils implicades en la trama Gürtel que afecta al finançament del PP, segons han informat els mitjans de comunicació.

La formació assembleària considera «greus» les investigacions conegudes. «Si els fets són certs i no es prenen mesures contundents hi haurà conseqüències» indica Peñalver, i afegeix que «necessitem saber el què ha passat».

L’agrupació electoral assenyala que «prendrem accions polítiques en l’àmbit municipal si aquests partits no estan a l’altura de les expectatives de canvi que la ciutadania va dipositar en els socis de l’acord del Grau». El delicte electoral comès suposadament per ambdues formacions hauria prescrit a causa del temps transcorregut però la recerca judicial continua respecte als presumptes delictes de falsedat, prevaricació i malversació. «Esperem que els partits implicats també depuren responsabilitats respecte als fets prescrits» conclou Peñalver.