25523774017 Ee97cb1cc5 O
  • La plataforma inclouria la possibilitat de buscar i comprar productes disponibles en el comerç local, adaptant-se als nous hàbits de consum.

Castelló en moviment ha proposat una plataforma digital per a l’associació de comerciants, per tal que puguen oferir tots els seus productes per Internet. Segons ha declarat el regidor de l’agrupació electoral Iñaki Vallejo: «Recuperem aquesta proposta, la qual vam fer el desembre del 2017, perquè té efectes positius en el xicotet comerç. Possiblement, augmentaria les vendes i consolidaria treballs dignes. Alhora, hui dia la gent cada cop té menys temps per a anar a comprar pel que compra més per internet. A més, la plataforma permetria ubicar on hi ha determinats productes i que així es puga anar per ell directament sense haver de perdre temps en buscar-lo».

El grup municipalista ha fet aquesta proposta davant la situació de crisi existent entre els xicotets comerciants. El regidor Iñaki Vallejo indica que «és un fet que cada cop hi ha més grans superfícies comercials i multinacionals, el qual està provocant la desaparició del comerç de proximitat. La diferència de preus amb alguns mercats exteriors posa ben difícil la competència, la mancança de temps, la comoditat de comprar des de casa o poder comparar preus, són alguns dels molts factors que dificulten la proliferació, o simplement el manteniment, de les tendes de barri».

Respecte a la proposta que van fer el desembre del 2017, Iñaki Vallejo ha explicat que «vam retirar una moció a petició de la regidora de comerç, la qual ens va instar a fer la proposta en el consell de comerç, però no ha anat avant».

Finalment, el regidor ha instat a l’associació de comerciants «a seguir lluitant per tal d’implementar aquesta plataforma», ja que considera important que «en ella hi haja el màxim de serveis a l’abast del ciutadà, i podria competir amb les grans superfícies lluitant per la seua supervivència».