Iñaki Vallejo
  • Considerem que aquest pla és propagandístic, excessiu i malbaratador. El diputat Vallejo posa de manifest la importància de guanyar a la dreta en totes les institucions.

El govern del PP a la Diputació de Castelló presenta avui dimarts 15 de gener en la Comissió de transparència el Pla de comunicació de la corporació provincial per a l’any 2019. Aquesta partida econòmica va dirigida principalment als diferents mitjans de comunicació. En paraules del diputat de Castelló en moviment Iñaki Vallejo «es tracta sobretot de propaganda institucional».

Segons el diputat de la formació assembleària: «Hem desglossat les partides i podem afirmar que hi ha 1’4 milions d’euros destinats per a propaganda dintre de la província de Castelló, mentre 1’1 es queda a la comunitat autònoma, i tan sols 155.000 euros van destinats a l’àmbit estatal. Quasi totes aquestes partides van enfocades al turisme de forma poc realista en la gestió d’aquesta inversió. Sembla que més bé estiguen preparant-se a nivell local per a un any d’eleccions».

Respecte a l’àmbit internacional es destinen 1,2 milions euros per a campanyes internacionals. Vallejo ha explicat que «en realitat aquest deuria ser el destí de la majoria d’aquest pressupost, estem parlant d’un total de 3’8 milions d’euros en propaganda institucional».

El diputat Vallejo ha valorat que «ens pareix una quantitat excessiva, a més a més mal gestionada». Des del seu grup polític valoren que «aquesta publicitat deuria anar enfocada principalment al mercat exterior. La partida de 1’4 milions d’euros que es queda a Castelló pretén convertir a la Diputació en un dels principals anunciats dels mitjans de comunicació local en un any electoral. Aprofiten la crisi econòmica dels mitjans de comunicació per intentar coartar la seua llibertat de premsa i alhora difondre una imatge positiva de les polítiques nefastes del PP».