Es Lloga
  • Demanen la implicació de l’Oficina Municipal d’habitatge en els programes autonòmics amb l’objectiu de traure al mercat de lloguer més habitatge particular. Consideren necessari dotar de més personal aquest Departament.

En l’últim ple municipal es va aprovar la Moció del grup Castelló en Moviment perquè l’Ajuntament col·labore activament en els programes d’habitatge de la Generalitat Valenciana, amb els vots favorables de tots els grups polítics a excepció del PP que es va abstindre.

La proposta de la formació assembleària, segons explica la seua regidora Paz Beltran, pretén que «l’Oficina municipal d’habitatge desenvolupe tasques d’acompanyament i assessorament als propietaris i als inquilins en tot el procés de vigència dels lloguers». Amb aquestes competències, per a Paz Beltran, «tractem d’estimular de forma efectiva la borsa de lloguer, gràcies a l’acompanyament de l’administració pública, incentivant que els municipis participen per coordinar l’atenció a la ciutadania en proximitat.»

Amb aquesta moció Castelló en moviment va posar sobre la taula el greu problema de la bombolla de l’habitatge de lloguer. Beltran ha explicat que «en els darrers anys és aquest mercat en què més s’està especulant i deixa indefenses a les persones i famílies que resideixen de lloguer. La demanda de lloguer a la ciutat ha augmentat considerablement, cosa que està provocant nombrosos problemes per la manca d’oferta suficient i per tant per l’increment de preus. Sabem que les competències municipals són escasses en aquest àmbit però dins de les funcions que es poden desenvolupar cal treballar per punxar la bambolla del lloguer».

Per a portar endavant aquest acord plenari el següent pas és dotar d’una estructura de personal adequada a l’oficina municipal d’habitatge. La regidora detalla que «cal suficient personal per a assumir funcions de lideratge de les polítiques d’habitatge municipals, tal com ja es va aprovar en el ple municipal de desembre del 2017».