Marjaleria
  • El portaveu de l’agrupació electoral Xavi del Señor explica que és una oportunitat per fer valdre aquests enclavaments i facilitar la seua connexió.
  • L’al·legació contempla la unió entre l’aeròdrom i la primera línia de mar.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha explicat l’al·legació referent a l’aeròdrom que han fet al Pla General Estructural. Segons indica «proposem el desenvolupament d’un programa de paisatge per a l’espai que abasta l’aeròdrom, el Pinar del Grau i la zona dunar. L’objectiu és establir la seua recuperació ambiental permetent compatibilitzar els diferents usos que tenen actualment l’aeròdrom, el camp de golf, el passeig marítim, la desembocadura del riu i les zones dunars».

Els Programes de Paisatge són instruments de gestió de paisatge que es consideren prioritaris a escala municipal. L’Ajuntament ha de procurar la perseveració, millora i/o fer valdre aquests espais. Per la seua banda Castelló en Moviment ha al·legat per sumar 3 d’aquests Programes: l’aeròdrom-Pinar-Zona dunar, els terrenys de Mestrets-Marrada i Molí l’arròs, i, el Parc Agrari.

Volem deixar una empremta social i ecològica en el Pla General.

El regidor Del Señor detalla que «és una oportunitat per tal de renaturalitzar la primera línia, des de la pista d’aterratge fins a la platja, on s’hauria d’implementar la zona dunar i la zona humida a l’aeròdrom, eliminant el tram actual de l’Avinguda Ferrandis Salvador, desviant el trànsit pel Serradal i el lateral del riu Sec. Així, es permet la connexió real entre els espais verds del Pinar del Grau, l’aeròdrom i la primera línia de mar». L’al·legació contempla que aquest Programa de Paisatge siga compatible amb els usos actuals d’aquests terrenys. El Pla General actual contempla 5 d’aquests programes: les vies verdes, la recuperació d’espais agrícoles, l’adequació del paratge del Molí La Font, la millora del paisatge urbà i la marjaleria.

Permetra la connexió real entre els espais verds del Pinar del Grau, l’aeròdrom i la primera línia de mar.

La formació assembleària va presentar les seues al·legacions al Pla General en roda de premsa. Del Señor explica que «volem deixar una empremta social i ecològica en el Pla General, concebre Castelló com una ciutat de drets i no com un tauler de monopoli. Esperem negociar amb l’equip de govern aquestes al·legacions i planificar la ciutat del futur posant les persones i els reptes que comporta el canvi climàtic en el centre».