Ciutats Sense Por
  • El cap de setmana se celebra a la capital catalana una trobada amb representants d’Ajuntaments d’Europa, Llatinoamerica i Estats Units per enfortir les candidatures ciutadanes existents arreu del món.

Unes jornades de «ciutats que defensen els drets humans, la democràcia i el bé comú contra el discurs de la por de Trump i el tancament de fronteres als refugiats del sud del món». Aquesta és la declaració d’intencions d’una trobada que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona i en la qual participen representants d’ajuntaments d’arreu del món.

L’agrupació electoral, Castelló en Moviment, ha informat que també participa en aquesta trobada amb una delegació de la seua assemblea ciutadana. El membre de l’assemblea de la formació municipalista i del Consell Ciutadà Municipal de Podem, David Giner, ha explicat que «es tracta de teixir aliances entre pobles i ciutats davant el discurs de la por, el qual construeix murs i fronteres en volta de solidaritat i suport mutu».

Barcelona En Comú organitza aquesta jornada. L’èxit d’inscripció a les activitats ha provocat que es tanquen abans del que es tenia previst, ja que més de 500 persones s’han apuntat ja als tallers. A més, es desenvoluparan activitats on alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores compartiran la seua visió del que significa ser una “ciutat sense por”. En la web de les jornades expliquen que s’abordarà «des de com combatre l’extrema dreta fins a lluitar contra l’especulació, com obrir el govern a la participació ciutadana i com garantir el dret a la ciutat».

Entre els ponents trobem a Ada Colau (alcaldessa de Barcelona), Manuela Carmena, (alcaldessa de Madrid), Luigi de Magistris (alcalde de Nápols), Éric Piolle (alcalde de Grenoble), Rena Dourou (governadora Regional d´Attica), Jorge Sharp (alcalde de Valparaíso), Dolors Sabater (alcaldessa de Badalona), Jesse Arreguin (alcalde de Berkeley), Dejla Hamo (Co-Alcaldessa de Derik al Kurdistan), Caren Tepp (Regidora de Rosario de Argentina), Áurea Carolina de Freitas (regidora de Belo Horizonte de Brasil).