Taula Redona Municipalitzacions
  • Un debat entre representants de diferents administracions aborda la municipalització dels serveis públics gestionats per empreses privades.

El dissabte 10 de juny en el Menador a partir de les 10:30h se celebra una jornada sobre la gestió pública dels serveis municipals privatitzats. En la trobada participen representants de diferents Ajuntaments, l’eurodiputada Marina Albiol i la regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver.

La Plataforma NO al TTIP organitza aquesta jornada amb el títol «Recuperar el que és de tots i totes. De la privatització dels serveis públics, a la gestió pública dels béns comuns». La regidora Anna Peñalver explica que «és una oportunitat per mostrar els avantatges de la gestió directa dels serveis públics privatitzats coneixent diferents experiències referents al proveïment de l’aigua, la recollida de les escombraries i la neteja viària, o el Servei d’Ajuda a Domicili».

Recuperar el que és de tots i totes. De la privatització dels serveis públics, a la gestió pública dels béns comuns.

En concret, hi participen Jaume Casals, alcalde de Navàs per la CUP, perquè relate com han recuperat el servei de neteja viària; la regidora de Benestar Social de Pamplona, Edurne Eguino, on han recuperat el Servei d’Ajuda a Domicili, subrogant a 166 treballadores; Vicente Monteagudo, coordinador del grup per la gestió pública de l’aigua de Compromís; i Marina Albiol, eurodiputada per Esquerra Unida al Parlament Europeu.

La regidora Anna Peñalver ha explicat que un dels objectius polítics de Castelló en Moviment és revertir aquest model per què «impedeix crear llocs de treball dignes i a més és ineficaç econòmicament» segons ha assenyalat. Peñalver també ha recordat que «el tribunal de Comptes va assenyalar que no és cert que els costos es reduisquen al privatitzar. A més, la ciutadania prefereix el sector públic perquè ofereix major qualitat en el servei».