Mobilitat

Des de la formació recordem que el pacte de governabilitat que vam signar recollia aquesta proposta, així com el concepte de participació transversal a totes les àrees de govern.

Amb l’expiració de l’actual Pla de Mobilitat Urbana Sostenible 2007-2015, l’Ajuntament de Castelló ha obert a concurs públic l’assistència tècnica per a la redacció d’un nou Pla, que s’haurà d’integrar en la tramitació del Pla General Estructural de la ciutat, base del nou PGOU pendent. Des de Castelló en Moviment hem expressat la nostra preocupació per la no inclusió de criteris de participació en el plec de prescripcions tècniques d’un projecte que ha de definir una qüestió tan fonamental com és el model de mobilitat de la ciutat.

Esperem que l’empresa adjudicatària, tot i no estar obligada a fer-ho, contemple la possibilitat de comptar amb l’opinió dels diferents sectors socials afectats, en especial els més vulnerables, com ara els barris perifèrics, les persones amb mobilitat reduïda o els usuaris de bicicleta. D’altra banda, tal com comenta Anna peñalver: “ja que els plecs sí que inclouen reunions quinzenals entre l’empresa i l’Ajuntament, esperem que aquest últim ho aprofite per a convocar el Foro de Mobilitat ampliat com més prompte millor i per incloure l’element participatiu en el procés de redacció”.

Segons la regidora de Castelló en Moviment, “el pacte de governabilitat que vam signar contemplava, literalment, la revisió del Pla de Mobilitat, amb la participació dels usuaris i usuàries i tots els col·lectiu implicats”, així com un PGOU transparent i participatiu.