CNp0KaIWwAA4EkW.jpg Large

La regidora Anna Peñalver proposarà aquesta setmana que l’Ajuntament de Castelló se sume a la xarxa de ciutats refugis que ha anunciat l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau amb l’objectiu d’acollir temporalment refugiats.

La representant per Castelló en Moviment considera que l’èxode d’aquest estiu, equiparable al que vam viure als episodis bèl·lics europeus, amb centenars de milers de persones desesperades per fugir de la guerra i la pobresa, ha despertat la consciència de la ciutadania castellonenca. Així Anna Peñalver ha destacat: “Castelló ha d’acollir un nombre de refugiats que puga assumir, i erigir-se com a ciutat solidària davant el drama que estem vivint.” De fet la regidora ha recordat que els castellonencs i les castellonenques ja tenen una tradició de suport als refugiats, així ha assenyalat la tasca que han fet associacions com Smara amb els refugiats Saharauis, o el col·lectiu Castelló per Palestina amb el drama humà que es viu a Gaza.

En el marc d’aquesta proposta, la regidora proposarà a l’equip de govern de l’Ajuntament una reunió amb representants d’ACNUR, de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat i la Coordinadora d’ONGD de Castelló amb l’objectiu de posar la capital castellonenca a la seua disposició i mostrar-los que la ciutat està disposada a acollir refugiats. En les seues declaracions Anna Peñalver ha considerat que “sabem que les competències són de l’Estat i la Unió Europea, però el nostre consistori ha d’estudiar el marge d’actuació municipal per participar de la xarxa de ciutats refugi que ha proposat Ada Colau. Ens hem de sentir orgulloses de les ciutats compromeses amb la cura de la vida.

Amb un clar missatge a la política del PP, la regidora ha titllat de irresponsable la promoció que fan de la por als immigrants amb declaracions de tall xenòfob. “Per la nostra banda anem a fer tots els possibles per no quedar-nos al marge d’aquesta tragèdia humana. Els fil-ferros i els murs no aturaran ni la solidaritat ni l’esperit de supervivència.” ha assenyalat la regidora per Castelló en Moviment.