Declaracions Regidors
  • Denúncia que s’ha impedit la participació ciutadana a la conferència impartida en el Grau dins els actes d’agermanament amb Ube.
  • L’acte es va realitzar a porta tancada i sols es podria assistir amb invitació.

La formació assembleària considera que la xerrada a porta tancada realitzada per l’alcaldessa de Castelló amb els representants d’UBE el passat dimecres 4 de juny demostra que «aquest agermanament s’ha fet d’esquena a la ciutadania, evitant la participació de la gent, i ben lluny de les recomanacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Consell dels Municipis i Regions d’Europa sobre tot procés d’agermanament entre ciutats».

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, es refereix a la conferència que l’alcaldessa d’Ube va realitzar en l’edifici Morú del Grau junt amb l’alcaldessa, Amparo Marco, la vicealcaldessa, Ali Brancal, i el regidor d’Agermanaments, Enric Porcar. El regidor Del Señor ha detallat que «a aquesta xerrada s’impedia el pas de les persones que van intentar assistir-hi i sols es podia assistir amb invitació». A continuació, Del Señor es pregunta «si un agermanament ha de ser ben visible perquè tothom se senta involucrat, per què han impedit la participació de la ciutadania que es va apropar a escoltar aquesta conferència?».

Des de l’agrupació electoral especulen si es deu a la pressió ciutadana contra la contaminació, la qual ha crescut a causa dels últims episodis d’olors de gas provinents del polígon del Serrallo. «La ciutadania, especialment del Grau, s’ha organitzat per fer front a aquests episodis. Hi ha una preocupació social creixent» ha relatat el regidor.

Des de Castelló en Moviment pensen que «cal agermanar-se amb la ciutadania que reclama un aire net, que vetla pel benestar del seu poble. Què no comptem amb nosaltres per blanquejar la contaminació, per acontentar a una de les principals multinacionals del Serrallo. A sobre amb conferències a porta tancada impedint la participació de la ciutadania» ha finalitzat el portaveu de Castelló en Moviment.