Trobada Vinaròs
  • Més de 50 persones d’11 agrupacions locals establim una xarxa de cooperació per treballar conjuntament qüestions d’abast provincial.

Vinaròs ha acollit la primera trobada d’agrupacions municipalistes de les comarques castellonenques. Tots i Totes Som Vinaròs i Castelló en Moviment han impulsat aquest encontre en el que han participat 11 delegacions de projectes municipals:  Ara Benicàssim, Junts per Ribesalbes, La Roca Peníscola, Amigos por Benafer, Castelló en Moviment, Si se Puede Almassora, Si Se Puede Borriana, Junts per Albocàsser, Som la Vall d’Uixó, Alternativa por Navajas i Tots i Totes Som Vinaròs.

L’alcalde de Vinaròs Enric Pla ha presentat la jornada. En les seua intervenció ha mencionat la recent municipalització del Centre de Coneixement Vinalab, l’espai on s’ha desenvolupat aquest trobada: “fins al moment el gestionava una empresa privada però ara l’Ajuntament ha assumit el control del Centre, el que ha facilitat l’ús ciutadà d’aquest espai“.

De la trobada han participat tant regidors com membres de les diferents agrupacions municipals, i han abordat els reptes que es troben, entre els que destaquen tres temàtiques: participació, emergència social i municipalització de serveis. Tal com explica la regidora i diputada provincial Anna Peñalver: “l’encontre ens permet l’intercanvi d’experiències, aprendre les millors pràctiques quant a la municipalització de serveis, així com identificar elements significatius per portar a terme canvis profunds en els nostres municipis“.

Diferents intervencions han mostrat el compromís per incrementar l’apoderament de la ciutadania en els assumptes municipals. El regidor de Castelló en Moviment Iñaki Vallejo ha declarat: “aquesta és l’única via possible per a elaborar una resposta eficaç, horitzontal i transformadora per als problemes dels nostres municipi. Que la ciutadania prenga un paper actiu en el dia a dia de la política municipal. La democràcia comença per allò més proper”. En la mateixa línia s’ha pronunciat Anna Peñalver: “ha estat molt positiu, un enriquiment mutu molt productiu. És l’inici d’una xarxa de cooperació amb molt de potencial”.